De Bakkers Lamers
De uitvoerend bakker houdt zich voornamelijk bezig met het maken van allerlei bakkerijproducten. De beroepsbeoefenaar werkt hierbij nauwkeurig en gedisciplineerd volgens de hygiƫneregels. De beroepsbeoefenaar plant bewust zijn/haar werkzaamheden en werkt systematisch. De beroepsbeoefenaar gebruikt zijn/haar kennis van grondstoffen en inzicht in de processen zoals het kneden, rijzen en bakken om zijn/haar werkzaamheden uit te voeren en de beroepsbeoefenaar past zijn/haar planning waar nodig in overleg met zijn/haar leidinggevende aan. Bij het afwerken van producten en bij het oplossen van problemen gebruikt de beroepsbeoefenaar zijn/haar creativiteit. De Uitvoerend bakker heeft een professionele houding, komt op tijd en draagt vakkleding.
Wat ga je leren?
- Bereidt bakkerijproducten
- B1-K1-W1 Plant de productie van bakkerijproducten
-
Behoort niet tot het takenpakket: B1-K1-W2 Bereidt de productie van bakkerijproducten voor
- B1-K1-W3 Bereidt bakkerijproducten
- B1-K1-W4 Verwerkt, modelleert en bakt bakkerijproducten
- B1-K1-W5 Decoreert bakkerijproducten en werkt deze af
- B1-K1-W6 Bewaakt en borgt de kwaliteit van bakkerijproducten
- B1-K1-W7 Verpakt en presenteert bakkerijproducten of onafgebakken bakkerijproducten en slaat deze op
- B1-K1-W8 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon