Golden Tulip West Ende Ben jij de duizendpoot in onze keuken?
Als stagiaire of leerling keuken kom je terecht in een jong en gezellig team. Gezamenlijk zorgen we voor een gastvrije-, gezellige- en gastronomische ervaring voor onze gasten. De keuken is verantwoordelijk voor het ontbijt, de lunch en het diner. Daarnaast zorgen wij ook voor alle lekkere hapjes bij feesten en partijen. Kortom veel afwisseling van werkzaamheden, geen dag zal hetzelfde zijn. De chef en souschef beschikken beide over een leermeesters diploma, waardoor er altijd een leermeester aanwezig is voor de juiste ondersteuning en begeleiding. De ontwikkeling van de stagiaire of leerling staat hierin centraal. De werkzaamheden die je zult gaan uitvoeren zijn afhankelijk van het niveau en de leerrichting, maar globaal zal het de volgende werkzaamheden bevatten: - Doorgifte van lunch en diner - Mise en place maken - Schoon houden van werkomgeving en apparatuur - Bewaken van de kwaliteit en hygiëne volgens HACCP- voorschriften - Meedenken met menu’s
Naar wie zijn wij op zoek?
Wij zoeken iemand die enthousiast is en leergierig. Dit houdt in dat je graag je kennis verbreedt en steeds wil blijven leren en excelleren. Je bent dan ook niet bang om dingen te vragen en stelt je proactief op. Daarnaast vinden wij het heel belangrijk dat iemand zich prettig voelt bij ons in de keuken en in ons team, er is dan ook altijd de mogelijkheid om een dag mee te draaien en de sfeer binnen ons bedrijf te proeven.
Wat biedt het bedrijf?
Een werkplek bij het mooiste hotel van Helmond waar volop groeikansen liggen. Naast het hotel in Helmond beschikken wij ook nog over een drietal andere hotels in de regio en de vierde is in aanbouw. Kortom je komt te werken binnen echte horeca familie die alleen maar aan het groeien is en waar jij je dan ook volop kan ontwikkelen en doorgroeien. De werkweek zal bestaan uit 4 dagen werken en de standaard schooldag of 5 dagen stage. Aangezien ons hotel 365 dagen per jaar geopend is zullen de werkdagen ook in het weekend zijn, wel zal er zoveel mogelijk een weekenddag vrij gehouden worden. Ook is er de mogelijkheid om op vrije dagen voor een werknemerstarief te overnachten bij collega hotels in heel Nederland. Tot slot hebben we een gezellige activiteitencommissie, die verschillende keren per jaar activiteiten voor het personeel organiseert.
Wat ga je leren?
- Bereidt gerechten
- B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
- B1-K1-W2 Maakt mise en place
- B1-K1-W3 Past recepten aan
- B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
- B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
- B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
- B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
- Beheert keukenvoorraden
- B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
- B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
- B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
- Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
- P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
- P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
- P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
- P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
- P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers