Zelfstandig werkend kok

Delicat Brasserie Zoek jij een dynamische werkplek waar je creativiteit goed word benut? Dan zoeken wij jou!

Een werkdag in de keuken begint met een briefing. Zo is het voor elke werknemer duidelijk wat hij/zij die dag gaat doen en wat er verwacht word van hem/haar. Onze keuken bestaat uit 2 parties, koud en warm. Bij de koude afdeling worden er broodjes, salades, voor- en nagerechten gemaakt. Bij de warme afdeling worden er soepen, sauzen, vis en vlees bereid. Onze menukaart bevat een variatie uit lunch- en dinergerechten, bittergarnituren en daarbuiten om een afwisselend 3-gangen verrassingsmenu. Bij het verrassingsmenu worden er ideeën aangedragen door de werknemers en/of leerlingen om zo hun creativiteit kwijt te kunnen. Hierdoor kunnen er ook taken voor school worden gecombineerd met ons bedrijf. Het leerproces bestaat uit het maken van onze gerechten van de menukaart en de mise en place onder begeleiding van de leermeesters. De bpv-taken worden aan het begin van de stageperiode ingedeeld en aangepast waar nodig.

Naar wie zijn wij op zoek?

De vaardigheden die de leerling nodig heeft in ons bedrijf zijn: - Enthousiast - Leergierig - Gastgericht (praatje maken met gasten) - Passie voor het vak - Representatief uiterlijk (verzorgd, goede hygiëne)

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden onze stagiars de mogelijkheid om te laten zien wat hij/zij kan en zich hierin te ontwikkelen zodat hij/zij op lange termijn een aanwinst kan zijn voor ons bedrijf. Dit kan ertoe leiden dat wij een contract kunnen aanbieden om bij ons te komen werken in de vorm van een parttime/fulltime functie. Daarnaast hebben wij een jong en dynamisch team waar gezelligheid en hard werken voorop staat. We lachen veel met elkaar en zijn altijd in voor een lolletje wanneer de tijd er is. Wel moet er natuurlijk goed gewerkt worden, door de juiste afwisseling maakt het dat wij een hecht team zijn en veel voor elkaar over hebben.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid

lees verder