Gastheer / -vrouw

Brasserie 1718

Als stagiair gastheer/-vrouw niveau 2 ben je verantwoordelijk voor het bieden van uitstekende service. Je verwelkomt gasten, beantwoordt vragen en begeleidt ze naar hun tafels. Daarna neem je bestellingen op en zorg je ervoor dat drankjes en gerechten op tijd worden geserveerd. Je helpt bij het opruimen van tafels en assisteert bij feesten en partijen. Hygiënevoorschriften en samenwerking met collega's zijn essentieel. In overleg zorgen we voor specifieke taken en verantwoordelijkheden die van toepassing zijn op je stage.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op

lees verder