Hotel/Logement de Reiziger
- Naam Hotel/Logement de Reiziger
- Leerbedrijf ID 100160416
- KvK naam Logement de Reiziger
- KvK nummer 14114603
- KvK vestigingsnummer 000003398447
- Bedrijfsindeling Hotels (geen hotel-restaurants), pensions en conferentieoorden
- Telefoon +31485511891
- Totale capaciteit 3
- Stage/bbl overeenkomsten -
Organisatieprofiel
- Omschrijving Met trots stel ik je voor aan ons bedrijf. In 2010 is dit prachtige bedrijf ontstaan door mijn moeder Tiny en mijn stiefvader Ton. Zij hebben het pand weer in de oude glorie hersteld, zelfs zo goed dat het vorig jaar is omgedoopt tot gemeentemonument. Sinds vorig jaar juni is mijn moeder uitgetreden en ik ingetreden. Mijn moeder geniet lekker van haar vrijheid. Ton en ik zetten het logement nu samen voort. Het logement is gelegen aan het riviertje de Niers in het kleine dorpje Ottersum. In de dorpskern op het Raadhuisplein omgeven door de kerk, het oude raadhuis (nu dokterspraktijk) en de pastorie. Voor de deur kan men gratis openbaar parkeren, maar ook met de bus zijn wij goed bereikbaar. Op vijf minuten lopen zit de bushalte. De busverbinding loopt van Nijmegen CS naar Venlo CS. Onze gasten zijn vooral sportieve gasten dus lopers en fietsers. Het beroemde Pieterpad loopt hier vlak langs. Een van de etappes eindigt en start in het naastgelegen Gennep. Maar wij ontvangen ook veel zakelijke gasten en mensen die op familiebezoek komen. In de ochtend is het bij ons gezellig druk met het ontbijt en de wirwar van vertrekkende gasten. Als de spullen van het ontbijt zijn weggeruimd, beginnen we de kamers weer netjes te maken. In de middag is het vaak rustig bij ons, behalve op dinsdag want dan wordt er gekookt voor ouderen uit de buurt. Een heerlijk driegangen diner voor € 7,50. Ton kookt dan met 2 vrijwilligers. Verder doen wij op deze tijd vaak even inkopen en nemen onze rust. Vanaf 16.00 checken de gasten in en begint de voorbereiding van het evt. diner. Diner en lunch bij ons alleen op reservering. Wij kopen dus puur in voor onze gasten. Dinergasten zijn veelal hotelgasten maar ook van bedrijven in de buurt. 3-gangen diner kost € 30,00 incl. koffie / thee na. Wij werken niet met een kaart maar vragen de gasten naar evt. dieetwensen en of beperkingen en creëren dan een mooi menu met heerlijke producten van de plaatselijke groenteboer, bakker en slager. Onze bedrijfsruimte is ook uitermate geschikt voor feestjes en wij hebben dan ook regelmatig feestjes met diner voor 20-50 personen. Denk hierbij aan verjaardagen, bruiloften en dergelijke. Wij zijn zeven dagen per week geopend, maar de tijden verschillen afhankelijk van de drukte en de reserveringen. Ton en ik werken in het bedrijf met behulp van een team van oproepkrachten, die ons bijstaan met de kamers, het ontbijt, feestjes en diners. Wij werken niet in bedrijfskleding maar dragen tijdens feestjes en diner vaak een zwart schort. Deze zijn aanwezig in het bedrijf. Wij proberen leerlingen of stagiaires zo goed mogelijk te begeleiden in een prettige open werksfeer. Wij nemen ruim de tijd om alle taken te volbrengen, en de leermeester is altijd bereikbaar. Alle taken zullen tijdens je stage worden behandeld.
-
Organisatie kenmerken
- Mogelijkheden voor zij-instromers
Hotel/Logement de Reiziger
- Naam Hotel/Logement de Reiziger
- Leerbedrijf ID 100160416
- KvK naam Logement de Reiziger
- KvK nummer 14114603
Erkenningen
Sector: Horeca en bakkerij
Onderneemt (B1-K1)
- Ontwikkelt een ondernemingsplan (B1-K1-W1)
- Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming (B1-K1-W2)
- Implementeert het ondernemingsplan (B1-K1-W3)
- Maakt marktanalyse (B1-K1-W4)
- Voert commerciële activiteiten uit (B1-K1-W5)
- Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs (B1-K1-W6)
- Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid (B1-K1-W7)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (B1-K2)
- Maakt een operationeel plan (B1-K2-W1)
- Plant en verdeelt de werkzaamheden (B1-K2-W2)
- Begroot financiën (B1-K2-W3)
- Bewaakt financiën (B1-K2-W4)
- Stuurt medewerkers aan (B1-K2-W5)
- Voert intern formele gesprekken (B1-K2-W6)
Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven (P2-K1)
- Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf (P2-K1-W1)
- Werkt mee in de bediening (P2-K1-W2)
- Werkt mee in de keuken (P2-K1-W3)
- Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf (P2-K1-W4)
- Creëert en bewaakt sfeer (P2-K1-W5)
Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven (P2-K2)
- Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen (P2-K2-W1)
- Checkt de gast in (P2-K2-W2)
- Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf (P2-K2-W3)
- Bewaakt de veiligheid (P2-K2-W4)
- Checkt de gast uit (P2-K2-W5)
- Niet uitvoerbaar: Maakt night audit rapportages van de omzet (P2-K2-W6)
- Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten (P2-K2-W7)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Ondernemer horeca/bakkerij (22179)
- Ondernemer horeca/bakkerij (23087)
- Ondernemer horeca/bakkerij (90300)
- Ondernemer horeca/bakkerij (Manager/ondernemer horeca) (90303)
Sector: Toerisme en recreatie
Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven (B1-K1)
- Ontvangt en informeert/adviseert de gast/klant/reiziger/bezoeker (B1-K1-W1)
- Neemt bestelling op en serveert deze (B1-K1-W2)
- Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast/klant/reiziger/bezoeker (B1-K1-W3)
- Creëert en bewaakt sfeer (B1-K1-W4)
- Neemt speciale arrangementen, partijen of bestellingen aan (B1-K1-W5)
Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven (B1-K2)
- Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen (B1-K2-W1)
- Checkt de gast/klant/reiziger/bezoeker in (B1-K2-W2)
- Verleent service aan gasten/klanten/reizigers/bezoekers tijdens hun verblijf (B1-K2-W3)
- Bewaakt de veiligheid (B1-K2-W4)
- Checkt de gast/klant/reiziger/bezoeker uit (B1-K2-W5)
Treedt op als aanspreekpunt voor gasten/klanten/reizigers/bezoekers (B1-K3)
- Informeert en adviseert de gast/klant/reiziger/bezoeker (B1-K3-W1)
- Verkoopt en/of verhuurt producten en/of diensten (B1-K3-W2)
- Signaleert en behandelt klachten (B1-K3-W3)
- Onderhoudt in- en/of externe contacten (B1-K3-W4)
Realiseert commercieel aanbod (B1-K4)
- Werft gasten/klanten/reizigers/bezoekers en opdrachten (B1-K4-W1)
- Promoot producten en diensten (B1-K4-W2)
- Stelt een passend aanbod op (B1-K4-W3)
- Maakt een prijsberekening bij het aanbod (B1-K4-W4)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (B1-K5)
- Maakt een operationeel plan (B1-K5-W1)
- Plant en verdeelt werkzaamheden (B1-K5-W2)
- Begroot financiën (B1-K5-W3)
- Bewaakt financiën (B1-K5-W4)
- Begeleidt en stuurt medewerkers aan (B1-K5-W5)
- Voert intern formele gesprekken (B1-K5-W6)
Equivalenten van deze opleiding
- International hospitality (23340)
- Leidinggevende international hospitality (26008)
Sector: Zorg en welzijn
Voert dienstverlenende werkzaamheden uit (B1-K1)
- Bereidt werkzaamheden voor en stemt af (B1-K1-W1)
- Treedt op als online en/of offline aanspreekpunt (B1-K1-W2)
- Draagt bij aan een fysiek en sociaal veilige werkomgeving (B1-K1-W3)
- Rondt de werkzaamheden af (B1-K1-W4)
- Evalueert de werkzaamheden (B1-K1-W5)
Voert facilitaire werkzaamheden uit (P1-K1)
- Assisteert bij het beheer en onderhoud van gebouwen (P1-K1-W1)
- Voert logistieke werkzaamheden uit (P1-K1-W2)
- Voert cateringwerkzaamheden uit (P1-K1-W3)
- Voert administratieve werkzaamheden uit (P1-K1-W4)
Equivalenten van deze opleiding
- Dienstverlening (23189)
- Dienstverlening (23385)
- Facilitair medewerker (91330)
- Facilitair medewerker (95751)
- Facilitaire dienstverlener (Facilitaire medewerker) (94170)
- Medewerker facilitaire dienstverlening (25499)
Hotel/Logement de Reiziger
- Naam Hotel/Logement de Reiziger
- Leerbedrijf ID 100160416
- KvK naam Logement de Reiziger
- KvK nummer 14114603
Contactpersonen (1)
-
Ulrike van Rijsewijk Contactpersoon BPV, Praktijkopleider Manager / ondernemer horecaRollen
Contactpersoon BPV, Praktijkopleider
OpleidingenManager / ondernemer horeca, Medewerker facilitaire dienstverlening, Leidinggevende international hospitality
Medewerker facilitaire dienstverlening, Leidinggevende international hospitality