Chez Etienne Leerling kok in klassiek restaurant Zaanstreek/Waterland (1121) 'Countryside Amsterdam'
Je komt als leerling kok te werken binnen ons kleine en hechte team. Etienne is je leermeester en elke dag aanwezig. In de keuken beginnen we de werkdag om 14.00 uur met koffie en thee om de komende avond en bijbehorende werkzaamheden door te nemen. Tot 17.00 uur zorgen we er met elkaar voor dat er voldoende mise en place klaarstaat. Om 17.00 uur eten we samen met de bediening een verse maaltijd. Rond 17.30/18.00 uur staan we klaar om de 1gerechten te bereiden voor onze gasten. Leerlingen draaien volledig mee aan de koude kant. Daarnaast kun je assisteren aan de warme kant en het luik. De werkdag is na de schoonmaak rond 21.30 afgelopen. Je leert het vak op een klassieke manier. Klassieke bereidingstechnieken en het werken met hoogwaardige producten zijn speerpunten in ons bedrijf. Dit maakt het makkelijk om je taken van school af te werken tijdens de werkdag. De menukaart is seizoensgebonden en daarnaast werken we met in ieder geval maandelijks wisselende 5-gangen menu's
Naar wie zijn wij op zoek?
enthousiast over ons mooie vak, leergierig, netjes in de omgang, collegiaal, energiek, flexibel, vrolijk, jezelf durven zijn.
Wat biedt het bedrijf?
Je stage bij ons geeft je allereerst de kans om al je taken voor school op tijd af te ronden. Maar ook heel belangrijk om het werk binnen een succesvol goedlopend restaurant te ervaren wat bezocht wordt door gasten die houden van de klassieke Franse (luxe) keuken. En dat binnen een team met uitsluitend jonge medewerkers die zeer vriendschappelijk met elkaar omgaan! Daarom vinden we het altijd super leuk als leerlingen langer bij ons blijven werken of zelfs een 2e en 3e stage bij ons volgen! Je eten en drinken tijdens werk worden je aangeboden. Maaltijden variƫren van 'te testen' gerechten als hertenbiefstuk, parelhoen of tarbot. Maar ook zelfgemaakte pizza, roerbak of stamppot. Heel gevarieerd dus en in ieder geval altijd vers! Als bedrijfskleding hebben we een koksbroek, sloof en buis voor je. Deze wassen we ook voor je. Het restaurant is makkelijk bereikbaar met een bushalte voor de deur (10 minuten vanaf station Noord). Kom je met de auto? Parkeren is gratis!
Wat ga je leren?
- Bereidt gerechten
- B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
- B1-K1-W2 Maakt mise en place
- B1-K1-W3 Past recepten aan
- B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
- B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
- B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
- B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
- Beheert keukenvoorraden
- B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
- B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
- B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
- Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
- P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
- P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
- P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
- P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
- P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers