Zelfstandig werkend kok

The Meatroom Ontdek de Kunst van het Vlees bij Leerbedrijf The Meat Room

Voorbereidende taken: Als BBL-student in de keuken help je bij het voorbereiden van ingrediënten, zoals het snijden van groenten, het afwegen van specerijen en het portioneren van vlees of vis. Je leert over voedselhygiëne en het naleven van de voorschriften voor voedselveiligheid. Kooktechnieken en recepten: Je leert verschillende kooktechnieken, zoals bakken, braden, koken en stomen. Je volgt recepten en leert hoe je gerechten op de juiste manier kunt bereiden, rekening houdend met smaak, presentatie en voedingswaarde. Menuplanning: Je kunt betrokken zijn bij het helpen ontwikkelen van menu's, waarbij je rekening houdt met seizoensgebonden ingrediënten, kosten, dieetvereisten en de voorkeuren van gasten. Je leert hoe je een gebalanceerd menu kunt samenstellen en hoe je de voorraad beheert. Organisatie en teamwork: In de keuken werk je samen met andere chefs en keukenpersoneel. Je leert over de hiërarchie in de keuken, de taakverdeling en het belang van efficiëntie en samenwerken

Naar wie zijn wij op zoek?

1. stressbestendig 2. productkennis 3. creatief 4. communicatief 5. oplossingsgericht 6. gastgericht

Wat biedt het bedrijf?

Praktijkervaring in de keuken: Als leerling krijg je de mogelijkheid om in een professionele keukenomgeving te werken. Je kunt ervaring opdoen met verschillende keukenstations, zoals voorbereiding, bakken, grillen, sauzen maken en gerechten samenstellen. Begeleiding van ervaren chefs: In het leerbedrijf zullen ervaren chefs en keukenpersoneel beschikbaar zijn om je te begeleiden en instructies te geven. Ze kunnen je helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden, het begrijpen van recepten en technieken, en het verbeteren van je culinaire vaardigheden Menu- en gerechtontwikkeling: Je kunt betrokken worden bij het ontwikkelen van menu's en het bedenken van nieuwe gerechten. Dit kan inhouden dat je werkt aan het samenstellen van evenwichtige en aantrekkelijke menu's, het creëren van nieuwe gerechten en het experimenteren met verschillende smaakcombinaties en presentatietechnieken.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

lees verder