De Polderij Duurzame horecaondernemer in spe
Weij zijn een groene oase in Maassluis. Hier kom je samen in een unieke, vruchtbare omgeving middenin de natuur. De verschillende componenten van Weij vormen een circulair samenspel: - bij zelfoogsttuin De Groentemeester halen ca. 100 oogstgenoten hun eigen onbespoten groenten van het land; - Voedselbos Weij verhoogt de biodiversiteit en introduceert een andere manier van voedselproductie; - bij lunchlocatie Weij Streekproeverij proef en snoep je van al het lekkers uit bos, tuin en streek; - vanuit de Polderwinkel neem je verse en ingemaakte waar mee voor thuis, of voor een ander; - straks biedt Weij een unieke ‘Bed & Brood’ in de polder – hier scharrel je jouw eigen ontbijt bij elkaar. Weij is een startende onderneming waar je naar hartelust jouw ondernemers skills kunt ontwikkelen. Daarnaast kan je bij onze duurzame vergaderlocatie, De Polderij, broodnodige ervaring opdoen in de keuken en de bediening. Let op: wij hebben de ruimte voor stagebegeleiding op ma t/m do.
Naar wie zijn wij op zoek?
Je hebt: - liefde voor natuur en duurzaamheid en een sterke drive om dingen NU anders te doen; - enige ervaring in de horeca – bij voorkeur (ook) in de keuken; - de droom om je eigen lunchlocatie op te zetten.
Wat biedt het bedrijf?
Wat kan je verwachten: - ruimte om te ervaren, leren en vragen – en om te ontdekken wat jij leuk vindt om te doen! - echt kennis te maken met ondernemerschap onder leiding van 2 doorgewinterde ondernemers; - werken op een duurzame locatie met een - in de basis - vegetarische keuken; - je bent onderdeel van een gezellig team in een familiebedrijf; - je werkt op een mooie boerderij in t groen (10-15 min wandelafstand van ov).
Wat ga je leren?
- Onderneemt
- B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
- B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
- B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
- B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
- B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
- B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
- B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
- B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
- B1-K2-W3 Begroot financiën
- B1-K2-W4 Bewaakt financiën
- B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
- B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
- Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
- P3-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
- P3-K1-W10 Sluit het bedrijf af
- P3-K1-W2 Ontvangt en informeert/adviseert de gast
- P3-K1-W3 Neemt de bestelling op en serveert deze
- P3-K1-W4 Maakt dranken serveergereed
- P3-K1-W5 Bereidt gerechten
- P3-K1-W6 Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast
- P3-K1-W7 Creëert en bewaakt sfeer
- P3-K1-W8 Neemt speciale arrangementen, partijen of bestellingen aan
- P3-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf