Gastronoom / sommelier

Rantree Restaurant Rantrée: Unieke leerplaats, op hoge hoogte!

Wij als leerbedrijf kijken naar jou talent en vanuit deze kennis, geven wij jou de ruimte om te groeien. Je mag je kennis vergroten door samen te werken met onze sommeliers. Samen met ons mag je meedenken over de invulling van onze nieuwe begeleidende wijnen en non-alcoholische begeleidingen. Er wordt ruimte gecreƫerd om deel te nemen aan proeverijen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij vinden het belangrijk dat jij je goed voelt. Daarom gaan wij eerst samen met jou zoeken, naar wat jou uniek maakt. Vanuit deze positie ontwikkelen wij verder. Je hebt al richting gekozen voor wijn, het is onze taak om je hierin zo goed mogelijk te begeleiden, zodat je zelfstandig een wijnparing kunt maken, nadat je je opleiding hebt afgerond.

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden een veilige leeromgeving, waar jij jezelf mag en kan ontwikkelen. Ons team is meer een familie, welke buiten werk ook samen veel onderneemt. Alles is bespreekbaar en er wordt nagedacht over waarin wij jou kunnen helpen om te ontwikkelen.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P3-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P3-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P3-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P3-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P3-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P3-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • P3-K2-W3 Selecteert dranken
  • P3-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P3-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P3-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P3-K3-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P3-K3-W3 Stuurt medewerkers aan
  • P3-K3-W4 Voert intern formele gesprekken

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring

lees verder