Leidinggevende keuken

bij Wout

Als leidinggevende keuken heb je naast uitvoerende werkzaamheden in de keuken, zoals het bereiden van gerechten, ook leidinggevende taken. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van alle werkzaamheden in de keuken. Dit houdt in dat je diverse plannen maakt en de uitvoering ervan bewaakt. Je gaat begrotingen opstellen en let op de toegekende budgetten. Je coördineert en organiseert de uitvoering van de werkzaamheden in de keuken. Je verdeelt taken onder medewerkers en bewaakt de voortgang. Je gaat zorgen voor de inkoop van producten. Je gaat ook meewerken aan de nieuwe gerechten/menukaarten en zorgt voor de calculatie. Je krijgt uiteraard alle tijd en ruimte om aan je (school)opdrachten te zitten en deze uit te voeren. We werken binnen ons bedrijf met verschillende diensten: 10:00 u tot 17:00, 12-circa 20u of 17/18u - 22u (dit zullen we in een gesprek toelichten). Je bent altijd een weekend dag vrij, dus ook in de vakanties en op feestdagen!

Naar wie zijn wij op zoek?

We zoeken een enthousiaste, creatieve leerling, iemand die van aanpakken weet. Ook iemand die sociaal is, dus goed in een groep kan werken. Je collega's zijn erg belangrijk in je (sociale) ontwikkeling. We zoeken ook naar iemand met leidinggevende kwaliteiten.

Wat biedt het bedrijf?

Per 2 maanden wordt de fooi uitgedeeld, deze wordt verrekend naar je gewerkte (stage) uren. Lunch / diner krijg je van ons. Na het werk worden er uiteraard after work borrels genuttigd! Mocht het van beide kanten goed klikken en de stageperiode is goed verlopen, reserveren we maar al te graag een plekje voor jou in ons bestaand team. Afgelopen 2 jaar hebben 4 fulltime stagiaires dezelfde keuze gemaakt en deze werken nog steeds iedere dag met plezier bij ons :)

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P4-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P4-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P4-K1-W3 Stelt de menukaart op
  • P4-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P4-K1-W5 Ondersteunt de verbetering van de kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P4-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • P4-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P4-K2-W3 Begroot financiën
  • P4-K2-W4 Bewaakt financiën
  • P4-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • P4-K2-W6 Voert intern formele gesprekken

lees verder