Kok

Kookstudio Hoeksche Waard stage plek in klein horecabedrijf

De student gaat meedraaien in een horeca bedrijf dat draait om culinaire belevingen en de gast begeleiden. De gasten komen meehelpen met de MEP en gaan daarna pas aan tafel. De gasten die bij ons reserveren runnen dus in principe hun eigen restaurant voor één avond. De student helpt mee met het samenstellen van het menu volgens de Slow Food principes waar wij bij aan zijn gesloten. De student begeleidt de gast in de keuken en zorgt voor een hygiënische werkplek. Op locatie werkt de student direct naast de chef en zorgt samen met de kleine keukenbrigade voor een soepele uitgifte. De student die bij ons komt werken moet beseffen dat werken bij een klein horecabedrijf geen strak omlijnde functie is, maar dat er van meerdere disciplines en eigenschappen dingen van je worden verwacht. Uiteraard allemaal horeca, gastvrij en in een kleine onderneming op het platteland.

Naar wie zijn wij op zoek?

We zijn opzoek naar een student die buiten de box kan denken en niet een stage zoekt van 9 tot 5. Een student die houdt van afwisseling en meerdere facetten in een klein horecabedrijf leert kennen. Niet alleen de keuken, maar ook het contact met de gasten is bij ons van belang. We komen vaak op locatie en ook dit is elke keer weer anders. Geen dag is bij ons de in keuken hetzelfde en ook het menu kan elke dag verschillen.

Wat biedt het bedrijf?

De student zal een persoonlijke stage krijgen en veel direct met de chef werken. Daarnaast krijgt de student direct met de gasten te maken en dit is anders dan in een gewoon restaurant. De student zal onderdeel zijn van de culinaire beleving die onze gast ervaart. In onze horeca locatie of op locatie bijvoorbeeld tijdens onze pop up diners.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder