Leidinggevende keuken

Brasserie de Swaen Klaar voor het echte werk?

Restaurant De Swaen te Oisterwijk De Swaen anno nu is een eigentijds restaurant met een in België klassiek geschoolde chef-kok en een gepassioneerde gastvrouw met Vlaamse wortels. Als hecht familiebedrijf (sinds 2006) kiezen wij voor een eigen stijl, waarin dagverse producten de boventoon voeren. De regelmatig wisselende menukaart is herkenbaar klassiek en tegelijk verrassend, dankzij een Vlaamse twist. In het warm ingerichte restaurant is het altijd goed toeven. Je geniet er in een informele sfeer van een mooie lunch of culinair diner, begeleid door excellente wijnen. Een groot deel van het jaar kan dit ook op het comfortabel verwarmde terras aan de prachtige Oisterwijkse winkelstraat De Lind.

Naar wie zijn wij op zoek?

Naar wie zijn wij op zoek? Om de plannen en ambities waar te kunnen maken zijn wij op zoek naar collega’s (nieuwe familieleden?) die passie voor het vakgebied hebben en ambitieus zijn. Door onze vaste gasten (en regelmatig ook nieuwe gasten) hebben wij goed te werken, het kan dus soms best even hectisch en aanpoten zijn. Met vlagen kunnen wij ook behoorlijk eigenwijs zijn, dus het is alleen maar mooi als jij dat ook bent. Ons werk nemen wij zeer serieus, maar onszelf als persoon niet zo, er is bijna altijd ruimte voor een dolletje of een geintje. Ben niet bang om een keer een fout te maken, zo hebben wij het ook mogen leren. Maar besef wel waar wij het altijd voor doen, om al onze gasten altijd een onvergetelijke lunch of diner te bieden in een ongedwongen sfeer.

Wat biedt het bedrijf?

Wat biedt het bedrijf? • Familiaire sfeer (zonder het verplicht naar verjaardagen of op visite moeten) • Dagverse marktproducten (in goede porties, wel zo lekker, dat merken onze gasten ook) • Jong gedreven team (met ruimte voor jouw inbreng, alle ideeën zijn welkom) • Alles in goed overleg (er is veel mogelijk, zeker als jij zelf meedenkt en initiatief neemt) • Eigen leermeester per partie (dat klinkt luxe en dat is het eigenlijk ook) • Goed contact tussen school en werkvloer (je komt bij ons om te leren) • Vakanties en vrije dagen in overleg (zolang het geen retraite van een maand is) • Goede waarderingen (zowel in salaris als in fooi, als in het krijgen van een bijnaam) • Gratis werkkleding (gevarieerd en meerdere setjes, zodat je dagelijks fris kan starten) • Gratis maaltijd met het team (gevarieerd en met veel groentjes, we zijn zuinig op jullie) • Gratis wekelijkse borrel (maar alleen als je dat gezellig vindt en van snacks houdt!)

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P4-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P4-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P4-K1-W3 Stelt de menukaart op
  • P4-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P4-K1-W5 Ondersteunt de verbetering van de kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P4-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • P4-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P4-K2-W3 Begroot financiën
  • P4-K2-W4 Bewaakt financiën
  • P4-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • P4-K2-W6 Voert intern formele gesprekken

lees verder