Arts Bakkers -
De assistent horeca, voeding of voedingsindustrie werkt met uiteenlopende voedingsmiddelen, bijvoorbeeld in de horeca. Hij assisteert bij de productie, verwerking of verpakking van voeding. Hij is voornamelijk alert op de kwaliteitseisen van de voedingsmiddelen en de hygiƫnemaatregelen die moeten worden getroffen. Hij onderhoudt daarnaast een goed contact met chauffeurs en leveranciers. De assistent horeca, voeding of voedingsindustrie werkt naar aanleiding van instructies van een ervaren collega of zijn leidinggevende. Hij is verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van zijn werk, maar krijgt hierbij wel begeleiding
Wat ga je leren?
- Bereidt patisserieproducten
- B1-K1-W1 Plant de productie van patisserieproducten
- Behoort niet tot het takenpakket: B1-K1-W2 Bereidt de productie van patisserieproducten voor
- B1-K1-W3 Bereidt patisserieproducten
- B1-K1-W4 Verwerkt, modelleert en bakt patisserieproducten
- B1-K1-W5 Decoreert en werkt patisserieproducten af
- B1-K1-W6 Bewaakt en borgt de kwaliteit van de patisserieproducten
- B1-K1-W7 Verpakt en presenteert patisserieproducten en halffabrikaten en slaat deze op
- B1-K1-W8 Maakt de werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon
- Bevordert de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het assortiment
- B1-K2-W1 Bedenkt ideeën voor het vernieuwen van het assortiment en ontwikkelt receptuur
- B1-K2-W2 Bereidt nieuwe of vernieuwde patisserieproducten aan de hand van nieuwe receptuur
- B1-K2-W3 Ontwerpt en verzorgt de presentatie van nieuwe of vernieuwde patisserieproducten
- B1-K2-W4 Maakt de kost- en verkoopprijsberekening van nieuwe of vernieuwde patisserieproducten
- Behoort niet tot het takenpakket: B1-K2-W5 Introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur op de werkvloer
- B1-K2-W6 Informeert en adviseert over nieuwe of vernieuwde patisserieproducten
lees verder