Restaurant Het Hooihuis Stagiair Manager/ ondernemer horeca; wil jij alles leren over het horecavak en in de toekomst je eigen zaak openen?
Als stagiair Manager/ ondernemer horeca nemen we je mee in alle facetten van het horeca vak. Je leert om als ondernemer of als manager te denken en te werken. Je gaat groeien in je leidinggevende vaardigheden. Je ontvangt de gasten, adviseert hen en neemt bestellingen op. Je raadpleegt de keuken over bijzondere wensen van gasten. Je serveert gerechten uit, je maakt drankbestellingen klaar en serveert deze uit. Je rekent af met de gast en ruimt op. Verder doe je ook ervaring op in het leidinggeven door het aansturen van medewerkers. Wij werken volgens het 12 stappen gasten contact plan en de 10 beloftes aan onze gasten. Dit alles om te zorgen voor een unieke beleving waarin onze gasten optimaal kunnen genieten van het smakelijke leven.
Naar wie zijn wij op zoek?
Wij zoeken iemand die gastgericht is en een vriendelijk voorkomen en verzorgd uiterlijk heeft. Ben je iemand die anderen weet te motiveren en enthousiasmeren, ben je communicatief vaardig en help je je collega's graag? Dan pas je perfect binnen ons team!
Wat biedt het bedrijf?
Bij het Hooihuis hebben we de beste mensen klaarstaan om jou alle facetten van het vak te leren. Dit is één van de redenen dat we uitgeroepen zijn tot Nederlands beste leerbedrijf. Buiten deze prachtige titel is het Hooihuis vooral een horecabedrijf met een doel, namelijk gasten verwennen en voor medewerkers een fijne werkplek verzorgen. Al jaren werken we met het hele team aan dit succes. Hoe tof is het om daar deel van uit te maken. Bij het Hooihuis halen we graag het beste uit onze medewerkers, daarom besteden we veel aandacht en budget aan productkennis, training en workshops.
Wat ga je leren?
- Onderneemt
- B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
- B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
- B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
- B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
- B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
- Behoort niet tot het takenpakket: B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
- B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
- B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
- B1-K2-W3 Begroot financiën
- B1-K2-W4 Bewaakt financiën
- B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
- B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
- Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
- P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
- P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
- P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
- P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
- P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
- Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W2 Checkt de gast in
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W5 Checkt de gast uit
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten
Kenmerken
- Mogelijkheden voor begeleiding op maat