Gastronoom / sommelier

Restaurant Dertien Gezocht enthousiaste leerlingen die op een toffe plek in het centrum van Rotterdam willen werken.

Lokaal, eerlijk, eigenzinnig en met ingrediƫnten van het seizoen. Dat is in het kort wat we doen. Wij kennen onze boeren, telers en fokkers en zij kennen ons. Eigenlijk hebben we zelf niet zo veel te zeggen over wat de gasten gaan eten, dat hebben zij. Want alleen als het klaar is om van het land te komen, komt het naar onze gasten toe. Alles wordt klaargemaakt in een houtoven. Naast de houtoven wordt er ook gewerkt met fermentatie. Aan de voorkant van het restaurant wordt gewerkt met bieren die hier niet in de buurt te verkrijgen zijn. We willen speciaalbier echt speciaal houden en niet dat het op elke hoek van de straat te koop is. Ook werken wij met een grote wijnkaart met 13 open wijnen. Mocht je interesse hebben in bovenstaande neem gerust contact op voor een afspraak.

Naar wie zijn wij op zoek?

Creativiteit staat bovenop. Je krijgt hier veel ruime om je eigen ding te doen en jezelf te ontwikkelen. Dit gebeurt zowel in de keuken als aan de voorkant. Als er nieuwe wijnen zijn doen we een wijnproeverij, als er nieuwe gerechten zijn gaan we deze met z'n allen proeven. Kortom iedereen die hier werkt weet wij hij of zij verkoopt. Daarnaast ben je voor ons geen leerling maar onderdeel van het team.

Wat biedt het bedrijf?

Naast een goed leerbedrijf waar vele componenten voorbij komen is het ook mogelijk om bij Dertien te blijven werken en jezelf omhoog te werken binnen het team. We zijn een hecht team die altijd klaar staat voor elkaar.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P3-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P3-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P3-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P3-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P3-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P3-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • P3-K2-W3 Selecteert dranken
  • P3-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P3-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P3-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P3-K3-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P3-K3-W3 Stuurt medewerkers aan
  • P3-K3-W4 Voert intern formele gesprekken

lees verder