Gespecialiseerd kok

Restaurant Oliva Ambacht, leren, teamwork, zondags vrij, fijne gasten, fine dining, met plezier naar je werk, geen overuren, dat is Oliva

Oliva is een feestje voor elke (leerling) kok. Elke dag koken we voor een vol restaurants met de mooiste producten die rechtsreeks uit o.a. Italië worden aangeleverd. Oliva heeft een moderne Italiaanse keuken. Jij zult dan ook versteld staan van wat je allemaal gaat leren in dit jaar. We beginnen elke dag om 13.00 uur. Je wordt begeleid door een chef bij je taken en afhankelijk hoe snel je leert wordt je steeds meer losgelaten en mag je ook zelf je creativiteit botvieren op nieuwe gerechten. In Oliva maken we alles zelf, van brood tot het ijs en zelfs de pasta's.

Naar wie zijn wij op zoek?

Belangrijkste is dat je graag wilt leren en open staat voor nieuwe kooktechnieken en producten. verder leren we je alles om het jaar goed af te ronden en de volgende stap te kunnen maken.

Wat biedt het bedrijf?

Oliva is van Alex Verburg die Oliva 20 jaar geleden is begonnen als eigenaar/chef. Daarna heeft hij restaurant Gusto dat om de hoek bij Oliva zit geopend en 7 jaar geleden ook restaurant Post en in september 2022 ook restaurant Het Gemaal in Dordrecht. Binnen deze restaurants mag je naar hartelust stage lopen maar ook en volgend leerjaar doen. Daarnaast ben je gegarandeerd van een vaste baan na je opleiding bij 1 van deze zaken.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P3-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P3-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P3-K1-W3 Draagt ideeën aan voor de samenstelling van menu’s en gerechten
  • P3-K1-W4 Stelt de menukaart op
  • P3-K1-W5 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P3-K1-W6 Ondersteunt de verbetering van de kwaliteit
  • P3-K1-W7 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P3-K2-W1 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P3-K2-W2 Stuurt medewerkers aan
  • P3-K2-W3 Voert intern formele gesprekken

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder