Manager / ondernemer horeca

Restaurant Hotel Merlet toekomstig horeca mananger

Je werkdag begint met de voorbereiding van de zaak: je controleert of alles klaarstaat voor de dag, bespreekt met het team de planning en zorgt dat de gasten hartelijk worden ontvangen. Gedurende de dag stuur je medewerkers aan, houd je je bezig met de kwaliteit van de service, denk je mee over de menukaart en help je bij de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden zoals bedienen, voorraadbeheer of het afhandelen van reserveringen. Afdeling en taken: Je werkt voornamelijk op de bedieningsafdeling, maar krijgt ook een kijkje in de keuken en bij de administratie. Je taken zijn onder andere: Aansturen en motiveren van het team Gastvrij ontvangen en bedienen van gasten Maken van planningen en roosters Voorraadbeheer en bestellingen plaatsen Meedenken over marketingacties of evenementen Analyseren van cijfers zoals omzet en kosten Kwaliteitscontroles en verbeteren van processen

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, gemotiveerde student met een passie voor horeca en gastvrijheid. Je hebt ambitie om door te groeien in het vak en bent niet bang om je handen uit de mouwen te steken. Je staat stevig in je schoenen, neemt initiatief en vindt het leuk om met mensen te werken. Vaardigheden en eigenschappen die we belangrijk vinden: Klantgerichte en gastvrije houding Goede communicatieve vaardigheden Verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen Leergierige en proactieve instelling Teamspeler, maar ook in staat om zelfstandig te werken Stressbestendig en flexibel inzetbaar (ook in avonden en weekenden) Interesse in leidinggeven, organiseren en ondernemen Ervaring is niet vereist – motivatie en inzet vinden wij het belangrijkst. Je krijgt bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen in een leerzame, professionele omgeving waar je fouten mag maken en waar je veel kunt leren.

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden een leerzame, afwisselende en praktijkgerichte leerplek binnen een gezellig en professioneel horecateam. Je krijgt de kans om mee te draaien in alle facetten van het horecavak en wordt begeleid door ervaren medewerkers die je helpen om je talenten te ontwikkelen. Wat je van ons kunt verwachten: Een erkende leerwerkplek met goede begeleiding Een werkomgeving waar je veel verantwoordelijkheid krijgt Mogelijkheid om mee te denken over bedrijfsvoering en gastbeleving Ruimte om initiatief te nemen en jezelf te laten zien Een collegiale en gezellige sfeer in een hecht team Flexibele werktijden (in overleg) Kans op doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf na je opleiding Bij ons leer je niet alleen hoe het er in de horeca aan toe gaat, maar krijg je ook een inkijkje in wat er nodig is om een horecazaak succesvol te runnen.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

lees verder