Horecacentrum De Sevewaeg Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame stageplek voor je opleiding tot zelfstandig werkend kok? Mail ons
Als stagiair(e) zelfstandig werkend kok maak je deel uit van ons keukenteam. Je zult betrokken zijn bij ondersteunende werkzaamheden uitvoeren conform de werkprocessen van de opleiding. Dagelijkse werkzaamheden bestaan onder andere uit het uitwerken en bereiden van mise en place, het bereiden van gerechten aan de koude kant zoals lunchgerechten, salades, voorgerechten, en het onderhouden van de keuken en koelcel. Je werkt binnen een team en bent verantwoordelijk voor het maken en opruimen van bestellingen. Daarbij zullen we je onder andere leren hoe je samenwerkt binnen een keukenteam en hoe je communiceert met collega’s, wat de snij- en kooktechnieken zijn, wat de HACCP-regels zijn, hoe je nieuwe menukaarten en gerechten ontwikkeld en doe je productkennis op.
Naar wie zijn wij op zoek?
* Enthousiaste, gemotiveerde en flexibele student * Een goede teamwerker die van aanpakken weet * Een vriendelijke en verzorgde uitstraling * Leergierig en betrouwbaar persoon
Wat biedt het bedrijf?
* Een bijzonder horecabedrijf met een grote naamsbekendheid * Een serieuze stagevergoeding * Afwisselende en flexibele werkuren en -dagen * Veel uitdaging en afwisseling * Een sfeervolle werkomgeving * Een groot, jong en enorm gezellig team * Leuke uitjes en activiteiten met het hele team * Mogelijkheden tot een baan
Wat ga je leren?
- Bereidt gerechten
- B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
- B1-K1-W2 Maakt mise en place
- B1-K1-W3 Past recepten aan
- B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
- B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
- B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
- B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
- Beheert keukenvoorraden
- B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
- B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
- B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
- Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
- P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
- P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
- P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
- P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
- P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers