Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Brasserie Shoko Simpelveld -

Graag stel ik u voor aan ons bedrijf “brasserie Shoko Simpelveld”. Sinds de opening in 2010, zijn wij een vof met 4 eigenaren: Charlotte van Hellemondt (bediening) Wendy Coninx (bediening) Noud Niesten (keuken) Edward van Hellemondt (leermeester bediening) Wij zijn een jong en dynamisch team, met veel aandacht voor de gast en het product. Onze brasserie is gelegen aan de enige rotonde in het centrum van Simpelveld (middelgrote plaats in het Heuvelland). Door onze locatie weten veel gasten uit directe en indirecte omgeving ons makkelijk te vinden. Binnen hebben we 115 zitplaatsen, verdeelt over 2 verdiepingen, waarbij wij bij het bovenste gedeelte ook groepen tot 50 personen kunnen ontvangen. Ook hebben wij een schitterend verwarmd terras aan de voorkant van het pand, waar wij plaats bieden aan 86 gasten, verdeelt over 2 en 4 persoons tafels. Omdat onze zaak langs fiets en wandelroutes is gelegen ontvangen wij vooral in de zomer veel fietsers en wandelaars.

Naar wie zijn wij op zoek?

De vooropleiding is vmbo basisberoepsgerichte leerweg. De leerling moet minimaal beschikken over 3 maanden werkervaring in de horeca. Verdere specifieke kennis is niet nodig omdat wij beseffen dat wij met leerlingen gaan werken die pas met hun opleiding gaan starten, waarvan wij niet mogen verwachten dat er veel kennis/ ervaring aanwezig is.

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden je de unieke kans om in een gezellige sfeer en met een topteam waar iedereen er voor elkaar is, je stage als Gastheer/-vrouw (niveau 2) bbl te volbrengen. Hierbij wordt je uiteraard goed ondersteunt door de leermeester (altijd bereikbaar), die met jou alle BPV-taken zal doornemen, die gedurende je stage periode aan bod komen. Hij zal ook het BESTE uit jou proberen te halen, en hopelijk krijg je na je studie een baan aangeboden bij “brasserie Shoko”.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

lees verder