Manager / ondernemer horeca

Brasserie Shoko Simpelveld -

Graag stel ik u voor aan ons bedrijf “brasserie Shoko Simpelveld”. Sinds de opening in 2010, zijn wij een vof met 4 eigenaren: Charlotte van Hellemondt (bediening) Wendy Coninx (bediening) Noud Niesten (keuken) Edward van Hellemondt (leermeester bediening) Wij zijn een jong en dynamisch team, met veel aandacht voor de gast en het product. Onze brasserie is gelegen aan de enige rotonde in het centrum van Simpelveld (middelgrote plaats in het Heuvelland). Door onze locatie weten veel gasten uit directe en indirecte omgeving ons makkelijk te vinden. Binnen hebben we 115 zitplaatsen, verdeelt over 2 verdiepingen, waarbij wij bij het bovenste gedeelte ook groepen tot 50 personen kunnen ontvangen. Ook hebben wij een schitterend verwarmd terras aan de voorkant van het pand, waar wij plaats bieden aan 86 gasten, verdeelt over 2 en 4 persoons tafels. Omdat onze zaak langs fiets en wandelroutes is gelegen ontvangen wij vooral in de zomer veel fietsers en wandelaars.

Naar wie zijn wij op zoek?

De vooropleiding is vmbo basisberoepsgerichte leerweg. De leerling moet minimaal beschikken over 3 maanden werkervaring in de horeca. Verdere specifieke kennis is niet nodig omdat wij beseffen dat wij met leerlingen gaan werken die pas met hun opleiding gaan starten, waarvan wij niet mogen verwachten dat er veel kennis/ ervaring aanwezig is.

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden je de unieke kans om in een gezellige sfeer en met een topteam waar iedereen er voor elkaar is, je stage als Gastheer/-vrouw (niveau 2) bbl te volbrengen. Hierbij wordt je uiteraard goed ondersteunt door de leermeester (altijd bereikbaar), die met jou alle BPV-taken zal doornemen, die gedurende je stage periode aan bod komen. Hij zal ook het BESTE uit jou proberen te halen, en hopelijk krijg je na je studie een baan aangeboden bij “brasserie Shoko”.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

lees verder