Café de Bout STAGE BASISKOK niveau 2 bij DE BOUT Soerendonk
De stagair basiskok nivea 2 begint overdag met de voorbereidende werkzaamheden voor het klaarmaken van de gerechten, zoals het wassen en snijden van de groenten, het maken van sauzen of het voorkoken van soepen. Hierbij wordt de versheid en de houdbaarheid van de producten door de Basiskok gecontroleerd. Tijdens de lunch of het diner bereidt hij de gerechten. Het is zijn verantwoordelijkheid de gerechten op de juiste manier bereid worden, zodat het vlees bijvoorbeeld de juiste gaarheid heeft. De Basiskok past zijn werktempo aan aan de drukte in het bedrijf waar hij werkt. Het is immers belangrijk dat de gasten hun eten op tijd geserveerd krijgen. De kok maakt de gerechten klaar zoals omschreven op de menukaart en maakt de juiste porties op het bord klaar voor presentatie. Hierbij worden de wensen van de gasten altijd in het oog gehouden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat een gerecht aangepast wordt omdat een gast het verzoek heeft ingediend om een bepaald ingrediënt weg te laten.
Naar wie zijn wij op zoek?
* Teamgericht * creatief * nauwkeurig * stressbestendig
Wat biedt het bedrijf?
Als we denken dat je goed binnen in het team past, dan bieden we je graag een vaste aanstelling na de opleiding.
Wat ga je leren?
- Bereidt gerechten
- B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
- B1-K1-W2 Maakt mise en place
- B1-K1-W3 Past recepten aan
- B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
- B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
- B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
- B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
- Beheert keukenvoorraden
- B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
- B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
- B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
Kenmerken
- Met uitzicht op een vaste baan