Kok

EuroParcs Limburg Leer het mooie vak van kok bij Europarcs.

De leerling gaat werken in de keuken van het restaurant van Europarcs resort Limburg te Susteren. Je komt in een team dat ook bestaat uit bediening, snackbar en afwas medewerkers. Je gaat werken aan de koude kant van de keuken. Daar ga je de basis technieken, lunchgerechten, voorgerechten, bijgerechten en nagerechten leren volgens instructie. Gezien de grote van het bedrijf kan het voorkomen dat je ook op andere afdelingen een handje moet toesteken, dit is natuurlijk prima voor jou algemene ontwikkeling en geeft je een breder inzicht in de werkzaamheden. Een werkdag begint over het algemeen om 11.30uur en duurt tot 21.00 uur, afhankelijk van de drukte en bezetting. De nadruk ligt op de weekenden en de vakantie periodes. We zijn een vakantie park dus in die uren verdienen we ons salaris, hou daar rekening mee ivm je eventuele eigen vakantie planning.

Naar wie zijn wij op zoek?

Aangezien de leerling zonder vooropleiding begint zijn de vaktechnische vaardigheden nog niet van belang. Wel zien we graag een goede persoonlijke verzorging, punctualiteit, werklust, leergierigheid en een positieve instelling bij de toekomstige topper.

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden je een leerplaats op een mooie locatie in Limburg, in een jong en gezellig team onder leiding van ervaren vakkrachten. Reiskosten, maaltijden en bedrijfskleding worden voorzien. Een vaste baan ligt klaar na je positief afgesloten opleiding, je kunt door leren op andere afdelingen of je specialiseren in je vak. En Europarcs is meer dan Susteren, er zijn door het land diverse mogelijkheden in de toekomst.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder