Meewerkend horeca ondernemer

Hotel Restaurant Martensplek B.V. Ontplooiend bedrijf, zoekt ontplooiende student

Student gaat meelopen met ondernemer(s) en wordt meegenomen in alles waar student zelf interesse in toont. Wat wil je? Wat kun je? Wat lijkt je leuk? Je gaat allereerst leren hoe het/een bedrijf werkt. Dat is complexer dan het lijkt, maar daarom doe jij ook deze opleiding! Hoe werkt liquiditeit? Wat heeft een gast nodig om over te gaan tot boeken? Je zal voornamelijk aan de voorkant, op de vloer staan - zeker in het begin. Je leert de bar kennen, je gaat leren hoe het contact tussen keuken en restaurant werkt. Het allerbelangrijkste is jouw eigen motivatie!

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zoeken iemand die voor zijn gevoel niet aan het werk is als hij met een gast in contact is. Je bent leergierig en vraagt door. Je bent kritisch, maar blijft rustig.

Wat biedt het bedrijf?

2,5 jaar geleden hebben wij dit hotel-restaurant overgenomen. Nu alles in wat rustiger vaarwater terecht is gekomen, de hectiek van 'het begin' voorbij is, hebben wij een heleboel geleerd. Nog lang niet alles, maar voldoende om jou aardig op pad te helpen in jouw route tot ondernemer. Maar, dat ben je eigenlijk al een beetje! Middenin de natuur gelegen wordt ons bedrijf, van weleer een seizoensbedrijf, steeds meer een bedrijf dat het hele jaar door draait. Met partijen, vergaderingen, bruiloften in de winter is er steeds meer plek!

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P3-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P3-K1-W10 Sluit het bedrijf af
  • P3-K1-W2 Ontvangt en informeert/adviseert de gast
  • P3-K1-W3 Neemt de bestelling op en serveert deze
  • P3-K1-W4 Maakt dranken serveergereed
  • P3-K1-W5 Bereidt gerechten
  • P3-K1-W6 Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast
  • P3-K1-W7 Creëert en bewaakt sfeer
  • P3-K1-W8 Neemt speciale arrangementen, partijen of bestellingen aan
  • P3-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder