Patissier

Bakkerij van Lieshout Leuke leerplek bij Bakker Floor van Lieshout, hier staat ambacht, kwaliteit, duurzaamheid en innovatie voorop

3. De dag begint dagelijks met het voorbereiden van brood en of banketproducten. Je begint je leerperiode om het bedrijf en je collega's te leren kennen. Als wij merken dat je meer verantwoordelijkheid kunt dragen dan krijg je dat ook. Wij begeleiden je in het proces naar een zelfstandig werkend brood- en/of banketbakker. Alle taken binnen de bakkerij zullen aan bod komen. Het afwegen van grondstoffen, bereiden van degen of banketrecepten, verwerken van producten maar ook opruimen is natuurlijk onderdeel van je leertraject.

Naar wie zijn wij op zoek?

4. Basisvaardigheden in het bakkersvak zijn gewenst maar niet noodzakelijk. De student is enthousiast voor het vak en is ijverig met leren. Werkt graag samen met collega's jong en oud. Plezier in je werk en wat je doet. Geen 9 tot 5 mentaliteit.

Wat biedt het bedrijf?

Een dynamisch snelgroeiend bedrijf met veel ambachtelijk producten en productietechnieken. De ambacht komt bij ons tot uiting in de kwaliteit van het product door gebruik van hoogwaardige grondstoffen en veel ervaring. Door het snelle groeien van het bedrijf nemen wij eigenlijk continu mensen aan waarbij diverse leerlingen al tijdens hun studie een vaste aanstelling krijgen. Met een volledig nieuw gebouwde brood en banketbakkerij in 2021 hebben wij een professionele, fijne en schone werkomgeving. Je collega's zijn bedreven in het vak en je krijgt de ruimte om je zoveel mogelijk te ontwikkelen. Wanneer jij met enthousiasme en plezier naar je werk komt uit zich dat in de producten die je maakt, en daar geloven wij in!

Wat ga je leren?

  • Bereidt patisserieproducten
  • B1-K1-W1 Plant de productie van patisserieproducten
  • B1-K1-W2 Bereidt de productie van patisserieproducten voor
  • B1-K1-W3 Bereidt patisserieproducten
  • B1-K1-W4 Verwerkt, modelleert en bakt patisserieproducten
  • B1-K1-W5 Decoreert en werkt patisserieproducten af
  • B1-K1-W6 Bewaakt en borgt de kwaliteit van de patisserieproducten
  • B1-K1-W7 Verpakt en presenteert patisserieproducten en halffabrikaten en slaat deze op
  • B1-K1-W8 Maakt de werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon
  • Bevordert de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het assortiment
  • B1-K2-W1 Bedenkt ideeën voor het vernieuwen van het assortiment en ontwikkelt receptuur
  • B1-K2-W2 Bereidt nieuwe of vernieuwde patisserieproducten aan de hand van nieuwe receptuur
  • B1-K2-W3 Ontwerpt en verzorgt de presentatie van nieuwe of vernieuwde patisserieproducten
  • B1-K2-W4 Maakt de kost- en verkoopprijsberekening van nieuwe of vernieuwde patisserieproducten
  • B1-K2-W5 Introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur op de werkvloer
  • B1-K2-W6 Informeert en adviseert over nieuwe of vernieuwde patisserieproducten

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring

Video Link

lees verder