Gastronoom / sommelier

De Houtloods

Je gaat in de leer als gastronoom/sommelier, als specialist op het gebied van dranken, wijnen, spijzen, smaakcombinaties en keukentechnieken. Natuurlijk ben je dagelijks bezig met de basiswerkzaamheden in de bediening. Je bent geïnteresseerd in de gespecialiseerde gastronomische kennis Verder ben jij altijd bezig met het sociaal-hygiënisch beleid en beschik jij over aansturingsvaardigheden om alle neuzen in het team dezelfde richting op te krijgen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Je bent geïnteresseerd in de gespecialiseerde gastronomische kennis en houdt deze kennis graag bij door middel van vakliteratuur en regelmatig proeverijen en beurzen te bezoeken. Je moet een wil hebben om door te gaan. Niet alleen interesse hebben in wat er in het restaurant gebeurd, maar een algehele interesse in heel het bedrijf. Je creativiteit in nieuwe ontwikkelingen stoppen, maar vlot en enthousiast iets over brengen naar de gast is ook zeker belangrijk. Als gastronoom/sommelier is het natuurlijk een pré als je stressbestendig bent en een duidelijk overzicht kan houden.

Wat biedt het bedrijf?

De houtloods is een bedrijf met een gezellig, jong en dynamisch team. Een bedrijf waar de ruimte is om te groeien. Je wordt meegenomen in de creatieve processen, maar ook in de logistieke. Bewijs jij je tijdens je tijd bij ons, dan is een vaste aanstelling altijd iets om over te praten.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P3-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P3-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P3-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P3-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P3-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P3-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • P3-K2-W3 Selecteert dranken
  • P3-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P3-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P3-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P3-K3-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P3-K3-W3 Stuurt medewerkers aan
  • P3-K3-W4 Voert intern formele gesprekken

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder