Restaurant L'Orangerie Gezocht: Smaakmaker met horecatalent
De student zal mee werken, met gangbare werkzaamheden in het restaurant. Te denken aan opstarten en sluiten van het restaurant, mise en place maken en het verzorgen van lunch en diner. Het stukje Wijn/spijs zal vooral in de avonds aan de orde zijn. Hier valt onder: het combineren van wijnarangement, het schenken van open wijnen en het uitserveren van onze gerechten. Tevens organiseren wij wijnproeverijen op de zaak of bij een van onze wijnleveranciers. Ook zal er op termijn gekeken worden naar een stukje inkoop/ voorraadbeheer. Belangrijk bij ons in het bedrijf dat er service gericht wordt gewerkt
Naar wie zijn wij op zoek?
Overbrengen van kennis van gerechten. Creatief meedenken in de wijn/spijs combinaties Organsatie talent Verzorgd vookomen
Wat biedt het bedrijf?
Wij zijn een Frans georienteerd restaurant met een klassieke uitstraling en inslag. Wij werken 5 dagen per week met en klein team en verzorgen lunch en diner. Na een inwerkperiode verlangen wij van onze leerlingen eigen initiatief en organisatievermogen. De leerling kan snel meedraaien met alle aspecten van ons restaurant zodat ze in een korte periode all round zelfstandige medewerkers worden.
Wat ga je leren?
- Werkt in de bediening
- B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
- B1-K1-W10 Werkt met de kassa
- B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
- B1-K1-W3 Ontvangt gasten
- B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
- B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
- B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
- B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
- B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
- B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
- Bewaakt de voorraad
- B1-K2-W1 Controleert de voorraad
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
- B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
- Bestelt en beheert de voorraad
- P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
- P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
- P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
- Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
- P2-K2-W1 Verzamelt informatie
- P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
- P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
- P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers
Kenmerken
- Mogelijkheden voor begeleiding op maat
- Met uitzicht op een vaste baan