Zelfstandig werkend kok

Hotel Cafe Restaurant Zeezicht Een stage op Vlieland. Een unieke en bijzondere ervaring.

Tijdens de stage zal de student kennismaken met de diverse keukenwerkzaamheden van een hotel keuken. Naast de basiszaken zal ook aandacht besteed worden aan het voorbereiden van het hotelontbijt en de mis en place voor de avond. Daarnaast zal je betrokken worden in het opzetten van diverse menu's van groepen en/of het uitwerken van een geheel nieuwe kaart.

Naar wie zijn wij op zoek?

Leergierig en creatief zijn belangrijke eigenschappen van de student. In de keuken zullen aan jou de belangrijke kooktechnieken van de Hollandse keuken worden geleerd. Zowel de voorbereidingen op de avondkaart als het voorbereiden van het ontbijt zijn taken die wij jou zullen aanleren.

Wat biedt het bedrijf?

• Je gaat met collega’s het eiland verkennen op verschillende manieren, met een grote truck met volle snelheid over het strand, met een Rib over het water of met een tandem. • Één stapje naar buiten, en je ziet de zee! Dit is voor de komende weken jouw achtertuin; • Wat spieren bij kweken naast het werken, dit kan! Je krijgt korting bij de sportschool op Vlieland! • Managers die ook echt kennis hebben van hun vak, zij hebben hun leermeester certificaat waardoor zij jou veel nieuwe dingen kunnen leren! • Super leuke collega’s, die je na een paar weken gaat zien als een soort van Vlie-familie! • Daarnaast vinden wij het belangrijk dat wij met geheel Houter bedrijf één zijn, dit doen wij aan de hand van super leuke team opdrachten gedurende het seizoen! • Je gaat samen met je collega’s wonen in het gezelligste huis van Vlieland;

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder