Manager / ondernemer horeca

Wijnbar Petit Louis Fijne leerplaats in een kleinschalig bedrijf met oprechte aandacht voor jouw ontwikkeling!

Bediening: alle aspecten van zowel de voorkant als de achterkant van de bediening. Aan de voorkant betekent dit het begeleiden van de gast, vanaf het moment van binnenkomst tot het afscheid. Hierbij hechten wij veel waarde aan het 'lezen' van de gast, wat verwacht een gast van ons en hoe kun je ervoor zorgen dat zijn of haar bezoek geslaagd is? Aan de achterkant gaat het om voorraadbeheer, gastencontact, contact met leveranciers, marketing... Op al deze vakken werk je nauw samen met je collega's van de bediening maar ook van de keuken. Keuken: in de basis houd je je veel bezig met de mise en place van het diner en het diner zelf. Gaandeweg nemen we je mee in alle processen daarachter. Denk aan voorraadbeheer, het bedenken van een nieuwe menukaart en kostprijsberekening. Je werkt nauw samen met collega's van de keuken en de bediening.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij vinden het vooral belangrijk dat je plezier hebt in je werk!

Wat biedt het bedrijf?

Bij ons werk je in een klein en hecht team. We vinden het belangrijk dat iedereen zich bij ons op zijn gemak voelt. Daarnaast vinden we het belangrijk dat iedereen goed eet! Aan personeelseten wordt dan ook echt aandacht besteed.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring

lees verder