Vakexpert voeding, kwaliteit en productontwikkeling

Sophyn Greens B.V. Zorg jij ervoor dat onze groentepasta van nog hogere kwaliteit is?

Sophyn Greens is een start-up met een ambachtelijke pastafabriek in Wemeldinge dat voldoet aan de kwaliteitseisen FSSC22000 en SKAL (biologisch). We maken pasta van lokale granen en/of groente & fruit uit reststromen. Het team bestaat nu uit 5 vaste krachten. Om kwalitatief steeds betere pasta te maken, willen we beter inzicht in een aantal kwaliteitsparameters (zoals, watercontent/droogproces, kleur, vorm, lengte, wateropneembaarheid, kooktijd) en inzicht in bandbreedte van natuurlijke variatie van de grondstoffen (meel en groente/fruit). Dat betekent dat voor het opzetten de volgende werkzaamheden nodig zijn: een theoretische verkenning naar 'gewenste' parameters, analyse van huidige gegevens en het opstellen & implementeren van meetmethode. Je werkt daarom afwisselend op kantoor, als op de productievloer samen met het team. Hierdoor krijg je ook een brede indruk van wat er komt kijken bij voedselproductie.

Naar wie zijn wij op zoek?

We zoeken iemand die tegen de dynamiek van een start-up kan. Je hebt veel vrijheid en ruimte om je te ontwikkelen, maar het vraagt ook een vorm van zelfstandigheid en het nemen van initiatief. Niet alles is even goed ingeregeld, maar binnen het team wil iedereen je graag helpen en is iedereen benaderbaar. Het team is jong, nuchter en hardwerkend. Gezien de aard van de werkzaamheden is het fijn als je gevoel hebt voor details, analyseren van gegevens en in staat bent dit te vertalen naar de praktijk. Omdat de werkzaamheden veelal op locatie worden uitgevoerd, is het praktisch als je dichtbij Wemeldinge woont of in staat bent om er binnen normale reistijden te komen (max 1 uur).

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden een dynamische werkplek waar je veel ruimte krijgt in een jong team. Er wordt echt wat gedaan met inbreng, en je kunt dus echt het verschil maken! In overleg bieden we een kleine stagevergoeding en eventuele reiskostenvergoeding. Wanneer we beiden terugkijken op een waardevolle stageperiode (en de groei van het bedrijf het toelaat) willen we zeker kijken of er na de stageperiode een werkplek voor je beschikbaar is.

Wat ga je leren?

  • Zorgdragen voor voedingsproductie
  • B1-K1-W1 Draagt zorg voor de bewerking en productie van voeding
  • B1-K1-W2 Draagt zorg voor voedselkwaliteit
  • B1-K1-W3 Draagt zorg voor voedselveiligheid en hygiëne
  • B1-K1-W4 Controleert meetgegevens
  • Kwaliteitszorg uitvoeren
  • P4-K1-W1 Voert kwaliteitsonderzoek uit
  • P4-K1-W2 Bewaakt de kwaliteit van de productie
  • P4-K1-W3 Organiseert productoptimalisatie of -vernieuwing
  • P4-K1-W4 Communiceert over nieuwe en gewijzigde procedures

lees verder