Vakexpert voeding, kwaliteit en productontwikkeling

Sophyn Greens B.V. Nieuwsgierige food productontwikkelaar met passie voor groente (en fruit)

Sophyn Greens is een start-up met een ambachtelijke pastafabriek in Wemeldinge dat voldoet aan FSSC22000 en SKAL (biologisch). We maken groentepasta (en soms fruit) van reststromen met lokale granen. Er werken nu 5 vaste krachten. Voor de productie staan er diverse extruders. We willen graag onze pastalijn uitbreiden met andere producten gemaakt uit groenten/fruit. Daarom zoeken we een student die zin heeft om mee te ontwikkelen aan een ontbijtproduct. Dit betekent een voorstudie van de markt, en techniek, alsook het ontwikkelen van een prototype op de machine en deze te laten proeven aan een testpanel. Hiervoor werk je samen met het hele team met ook R&D begeleiding. Terwijl je hiermee bezig bent, help je ons door een strakkere procesbeschrijving voor productontwikkeling op te stellen.

Naar wie zijn wij op zoek?

We zoeken iemand die tegen de dynamiek van een start-up kan. Je hebt veel vrijheid en ruimte om je te ontwikkelen, maar het vraagt ook een vorm van zelfstandigheid en het nemen van initiatief. Niet alles is even goed ingeregeld, maar binnen het team wil iedereen je graag helpen en is iedereen benaderbaar. Het team is jong, nuchter en hardwerkend. Gezien de aard van de werkzaamheden is het fijn als je nieuwsgierig bent, en dit ook je drijfveer laat zijn - net een stapje verder om het beter te begrijpen. Verder is het handig als je goed bent in het analyseren van informatie en dat je zin hebt om hiermee ook achter de machines mee aan de slag wilt gaan. Het is belangrijk dat je je bewust bent dat je in een omgeving werkt waar voedsel wordt geproduceerd (hygiƫne, veiligheid, procedures). Omdat de werkzaamheden veelal op locatie worden uitgevoerd, is het praktisch als je dichtbij Wemeldinge woont of in staat bent om er binnen normale reistijden te komen (max 1 uur).

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden een dynamische werkplek waar je veel ruimte krijgt in een jong team. Er wordt echt wat gedaan met inbreng, en je kunt dus echt het verschil maken! In overleg bieden we een kleine stagevergoeding en eventuele reiskostenvergoeding. Wanneer we beiden terugkijken op een waardevolle stageperiode (en de groei van het bedrijf het toelaat) willen we zeker kijken of er na de stageperiode een werkplek voor je beschikbaar is.

Wat ga je leren?

  • Zorgdragen voor voedingsproductie
  • B1-K1-W1 Draagt zorg voor de bewerking en productie van voeding
  • B1-K1-W2 Draagt zorg voor voedselkwaliteit
  • B1-K1-W3 Draagt zorg voor voedselveiligheid en hygiëne
  • B1-K1-W4 Controleert meetgegevens
  • Kwaliteitszorg uitvoeren
  • P4-K1-W1 Voert kwaliteitsonderzoek uit
  • P4-K1-W2 Bewaakt de kwaliteit van de productie
  • P4-K1-W3 Organiseert productoptimalisatie of -vernieuwing
  • P4-K1-W4 Communiceert over nieuwe en gewijzigde procedures

lees verder