Meewerkend horeca ondernemer

Castell Bites & Steaks Leer bij Castell Zaandam zowel Vak expertise als Ondernemen

De student werkt nauw samen met de leermeester die tevens meewerkend eigenaar is. Zo heeft de student inzicht in elk facet van het bedrijf en kan op elk niveau van het bedrijf meewerken en zijn stempel zetten. Omdat ons bedrijf zowel in de keuken als in de bediening een eigenaar heeft werken op de vloer, kan de student ten alle tijden inzicht en informatie krijgen over administratieve en financiële aspecten van het bedrijf. De student zal moeten: - Verantwoordelijkheid dragen en leidinggeven, indien nodig zelf mise en place en mastiek maken - Verantwoordelijkheid dragen en leidinggeven voor een goed verloop van de service - Verantwoordelijkheid dragen voor en delegeren van afrondende en schoonmaak werkzaamheden - Zorg dragen voor een goede sfeer voor zowel collega's als voor de gast

Naar wie zijn wij op zoek?

Goede werk ethiek Lead by example Positieve instelling Oog voor details Goed overzicht Horeca instelling Oplossing gericht Loyaliteit aan bedrijf

Wat biedt het bedrijf?

Het restaurant is gelegen aan de Wilhelminasluis in Zaandam, die in de afgelopen jaren prachtig verbouwd is. Ons terras gelegen aan de sluis kijkend op het westen staat volledig in de zon. Vanaf volgend jaar zullen wij een mooi 4 seizoenen terras bouwen die koelte in de zomer en warmte in de winter biedt. Door deze groeimogelijkheden zoeken wij een team uit eigen nest, leerlingen die na hun schooltijd ons bedrijf stabiliteit en continuïteit kunnen bieden. Wij zullen dit en volgend jaar, na een lange verbouwing van de sluis gevolgd door de corona crisis, ons bedrijf die 14 jaar bestaat een nieuwe invulling geven op het fundament van kwaliteit in keuken en service. De student heeft de unieke kans om een bestaand bedrijf nieuwe invulling te geven en zal hierbij nauw samenwerken met de eigenaren. Ons bedrijf is voorstander van doorleer mogelijkheden en bieden dan ook na of naast je studie externe cursussen en studies in ons vakgebied om steeds maar onze expertise te verbeteren.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P3-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P3-K1-W10 Sluit het bedrijf af
  • P3-K1-W2 Ontvangt en informeert/adviseert de gast
  • P3-K1-W3 Neemt de bestelling op en serveert deze
  • P3-K1-W4 Maakt dranken serveergereed
  • P3-K1-W5 Bereidt gerechten
  • P3-K1-W6 Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast
  • P3-K1-W7 Creëert en bewaakt sfeer
  • P3-K1-W8 Neemt speciale arrangementen, partijen of bestellingen aan
  • P3-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder