Manager / ondernemer horeca

Castell Bites & Steaks Vak expertise en Ondernemen leren bij Castell Zaandam

De student werkt nauw samen met de leermeester die tevens meewerkend eigenaar is. Zo heeft de student inzicht in elk facet van het bedrijf en kan op elk niveau van het bedrijf meewerken en zijn stempel zetten. Omdat ons bedrijf zowel in de keuken als in de bediening een eigenaar heeft werken op de vloer, kan de student ten alle tijden inzicht en informatie krijgen over administratieve en financiële aspecten van het bedrijf. De student zal moeten: - Verantwoordelijkheid dragen en leidinggeven, indien nodig zelf mise en place en mastiek maken - Verantwoordelijkheid dragen en leidinggeven voor een goed verloop van de service - Verantwoordelijkheid dragen voor en delegeren van afrondende en schoonmaak werkzaamheden - Zorg dragen voor een goede sfeer voor zowel collega's als voor de gast

Naar wie zijn wij op zoek?

Goede werk ethiek Lead by example Positieve instelling Oog voor details Goed overzicht Horeca instelling Oplossing gericht

Wat biedt het bedrijf?

Het restaurant is gelegen aan de Wilhelminasluis in Zaandam, die in de afgelopen jaren prachtig verbouwd is. Ons terras gelegen aan de sluis kijkend op het westen staat volledig in de zon. Vanaf volgend jaar zullen wij een mooi 4 seizoenen terras bouwen die koelte in de zomer en warmte in de winter biedt. Door deze groeimogelijkheden zoeken wij een team uit eigen nest, leerlingen die na hun schooltijd ons bedrijf stabiliteit en continuïteit kunnen bieden. Wij zullen dit en volgend jaar, na een lange verbouwing van de sluis gevolgd door de corona crisis, ons bedrijf die 14 jaar bestaat een nieuwe invulling geven op het fundament van kwaliteit in keuken en service. De student heeft de unieke kans om een bestaand bedrijf nieuwe invulling te geven en zal hierbij nauw samenwerken met de eigenaren. Ons bedrijf is voorstander van doorleer mogelijkheden en bieden dan ook na of naast je studie externe cursussen en studies in ons vakgebied om steeds maar onze expertise te verbeteren.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder