Zelfstandig werkend bakker

Bakkerij de Toren Kom de kneepjes van ons bakkersambacht leren, BBL-er gezocht!

Sietze werkt al ruim 35 jaar als zelfstandig bakker. Hij zit boordevol kennis die hij zeer goed weet over te dragen. Meestal start je aan de banketkant om daar te leren hoe ons gebak en taarten gemaakt en opgemaakt worden. Zodra Sietze klaar is met de broodproductie ga je hem ondersteunen bij de productie van diverse producten. De werkzaamheden variëren van met je handen in het deeg zitten tot het schoonmaken van platen. Eigenlijk al het werk wat de bakker zelf ook doet. Mocht je een voorliefde hebben voor brood dan mag je ook daar in helpen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Een intrinsieke motivatie en betrokken houding vinden wij belangrijk. Je komt hier om te leren, je komt kennis halen. We verwachten een actieve houding daarin: je vraagt door, je mag zeker met ideeën en suggesties over producten komen, je vraagt om hulp als je er niet uit komt. Kortom, als je een betrokken en gemotiveerde student bent dan ben je van harte welkom!

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden je een leerplek in een betrokken en klein team. We zijn een groeiend bedrijf.

Wat ga je leren?

  • Bereidt bakkerijproducten
  • B1-K1-W1 Plant de productie van bakkerijproducten
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K1-W2 Bereidt de productie van bakkerijproducten voor
  • B1-K1-W3 Bereidt bakkerijproducten
  • B1-K1-W4 Verwerkt, modelleert en bakt bakkerijproducten
  • B1-K1-W5 Decoreert bakkerijproducten en werkt deze af
  • B1-K1-W6 Bewaakt en borgt de kwaliteit van bakkerijproducten
  • B1-K1-W7 Verpakt en presenteert bakkerijproducten of onafgebakken bakkerijproducten en slaat deze op
  • B1-K1-W8 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon
  • Bestelt grondstoffen en producten en slaat deze op
  • P2-K1-W1 Bestelt benodigde grondstoffen en producten
  • P2-K1-W2 Controleert grondstoffen en producten bij ontvangst op (opslag)specificaties
  • P2-K1-W3 Slaat geleverde grondstoffen en producten op in geconditioneerde ruimtes
  • Ontwikkelt en introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur
  • P2-K2-W1 Bedenkt ideeën voor het vernieuwen van het assortiment en ontwikkelt receptuur
  • P2-K2-W2 Introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur op de werkvloer
  • P2-K2-W3 Informeert en adviseert over nieuwe/vernieuwde bakkerijproducten

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder