Zomerlust Enthousiaste en leergierige leerling voor ons Franse restaurant gezocht!
De leerling gaat meedraaien in de bediening van onze brasserie en restaurant. Hierbij word gedurende het jaar, aan de taken van het BPV-takenboek gewerkt en afgetekend. Wij hebben er voor gekozen om leerlingen op te leiden, omdat wij weten dat goed horecapersoneel schaars is. Dit is denken wij mede gekomen door bedrijven die niet goed met hun personeel omgaan en niet kijken naar de behoefte van de werknemers. Ons personeelbestand bestaat uit veelal ervaren medewerkers, die graag hun kennis doorgeven aan anderen. Dit is niet de enige reden dat wij ervoor hebben gekozen om op te leiden. Wij zoeken naar leerlingen die gemotiveerd zijn en die bereid zijn zich voor langere tijd te binden aan ons bedrijf. Als wij positief zijn over een leerling na zijn of haar opleidingsperiode, bieden wij een vast contract aan, zodat wij de hoge kwaliteit van service kunnen voortzetten. Dit alles doen wij om de nieuwe generatie weer passie te laten krijgen voor ons mooie vak!
Naar wie zijn wij op zoek?
Wij verwachten van een leerling dat hij/zij al een aantal vaardigheden beheerst, hierbij kijken wij naar de competenties van de leerling en zal deze niet afgewezen worden op 1 van onderstaande punten. Vaktechnische vaardigheden 1. Uitserveren van dranken. 2. Uitlopen van gerechten. 3. Opnemen van bestellingen aan tafel. Beroepsvaardigheden 1. Flexibiliteit. 2. Gastgerichte instelling 3. Teamgerichtheid. Sociale vaardigheden 1. Collegiaal zijn. 2. Kunnen omgaan met kritiek. Persoonlijke eigenschap 1. Positief ingesteld
Wat biedt het bedrijf?
Zomerlust is 363 dagen per jaar, 7 dagen in de week van 10:00 tot 00:00 geopend. 25 en 26 december (1e en 2e kerstdag!) zijn wij gesloten. Dit zorgt ervoor dat we een heel flexibel werkrooster aan kunnen bieden. De roosters worden minimaal 3 weken van te voren gemaakt. We hanteren een 4 daagse werkweek en zijn hier zeer flexibel in. Doormiddel van een online roostersysteem kun je makkelijk vrije dagen aanvragen, wij proberen er altijd voor te zorgen dat deze dan ook mogelijk zijn, in de praktijk lukt dit ook grotendeels van de tijd. Wij bieden een riant salaris, conform de Horeca CAO, wekelijks riante fooi op basis van gewerkte uren. In ons bedrijf kijken wij ook naar duurzaamheid, zo koken wij niet meer op gas en wordt er goed naar onze ecologische voetafdruk gekeken. Ook proberen wij zo min mogelijk producten weg te gooien en producten op andere manieren te gebruiken.
Wat ga je leren?
- Onderneemt
- B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
- B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
- B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
- B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
- B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
- B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
- B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
- B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
- B1-K2-W3 Begroot financiën
- B1-K2-W4 Bewaakt financiën
- B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
- B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
- Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
- P3-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
- P3-K1-W10 Sluit het bedrijf af
- P3-K1-W2 Ontvangt en informeert/adviseert de gast
- P3-K1-W3 Neemt de bestelling op en serveert deze
- P3-K1-W4 Maakt dranken serveergereed
- P3-K1-W5 Bereidt gerechten
- P3-K1-W6 Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast
- P3-K1-W7 Creëert en bewaakt sfeer
- P3-K1-W8 Neemt speciale arrangementen, partijen of bestellingen aan
- P3-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
Kenmerken
- Opleiden voor een mbo-certificaat
- Opleiden voor een Praktijkverklaring
- Met uitzicht op een vaste baan