Gastronoom / sommelier

De Librije

Jij bent het vriendelijke en vertrouwde gezicht voor onze gasten gedurende hun ervaring bij De Librije. Samen met het service-, frontoffice team en de keuken brigade zorgen jullie voor een onvergetelijk verblijf voor de gasten. Wat wordt er van je verwacht? Je assisteert de sommelier bij de keuzes in wijn/spijs combinaties. Ook het plaatsen van bestellingen bij onze wijnleveranciers en het beheren en op orde houden van onze wijnkelder behoren tot de werkzaamheden. Je beschikt over meer dan voldoende vakkennis om te functioneren op het hoge niveau dat wij nastreven. Gedurende het servies adviseer je de gasten en voorzie je hen van een heldere en verfrissende toelichting van de te serveren wijnen. Hiermee draag je bij aan de maximale gasttevredenheid en een optimaal financieel resultaat. Je verzorgt de gasten op een prettige en professionele manier.

Naar wie zijn wij op zoek?

Interesse in het vak, ambitie en passie. In een persoonlijk gesprek gaat men hier verder op in.

Wat biedt het bedrijf?

We zijn een dynamisch bedrijf, wellicht groei jij met ons mee en versterk je ons team.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P3-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P3-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P3-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P3-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P3-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P3-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • P3-K2-W3 Selecteert dranken
  • P3-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P3-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P3-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P3-K3-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P3-K3-W3 Stuurt medewerkers aan
  • P3-K3-W4 Voert intern formele gesprekken

lees verder