Manager / ondernemer horeca

Pilkington`s Manager in opleiding voor de bediening

De student komt te werken in een hecht horecateam. In de bediening werkt het huidige personeel al minimaal 5 tot 10 jaar samen met elkaar. Hierdoor weten we precies van elkaar wat we wel en niet kunnen. Je dag begint om 9.15u met kopje koffie met je collega's. Aansluitend ga je het restaurant en bij bij mooi weer de binnentuin in orde maken, zodat je om 10.00u open kan. We serveren elke dag ontbijt en lunch, Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond hebben we diner. De overige dagen ben je dus op tijd klaar. Je draait mee in de bediening en naar verloop van tijd laat je zien dat je meer kan, je ondersteunt dan de bedrijfsleider in verschillende taken, zoals bestellingen van de dranken, wasserij en eventueel de Sligro. Op een gegeven moment mag je zelfs sluitdiensten draaien waarbij je volledig verantwoordelijk bent voor het restaurant. Durf jij die uitdaging aan?

Naar wie zijn wij op zoek?

gastvrijheid, gastgericht, flexibel. werkinzicht, tempo, discipline, goede verkoop aan tafel

Wat biedt het bedrijf?

kans op vaste aanstelling, minimaal 1 dag vrij in het weekend, maaltijden worden verzorgd, 2x per jaar bedrijfsuitje, fooi, hecht team, gezellige afterborrel.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

lees verder