Anno Restaurant Hotel Club ANNO RESTAURANT, HOTEL, CLUB ZOEKT JOUW
Als zelfstandig werkend gastheer of -vrouw ben jij het visitekaartje van een horecazaak. Alles draait om dienstverlening. Jouw belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat gasten met een blij gevoel de horecazaak verlaten. Maar bij goed gastheerschap komt meer kijken dan klantvriendelijkheid alleen. Zo ben je op de hoogte van de bereidingswijzen van gerechten en kun je gasten informeren en adviseren over gerechten en dranken. Ook weet je welke dranken het beste bij gerechten passen. Soms maak je het werk van de kok aan tafel af. Je flambeert bijvoorbeeld flensjes of fileert een vis. Verder voer je zelfstandig allerlei voorbereidende en afsluitende werkzaamheden uit. Zo neem je reserveringen aan en maak je de kassa op. Ook moet je goed kunnen samenwerken met zowel je collega’s in het restaurant als in de keuken.
Naar wie zijn wij op zoek?
De Student beschikt over een vlotte horeca babbel, is niet verlegen, toont zelf initiatief, en heeft doorzettingsvermogen.
Wat biedt het bedrijf?
Het leerbedrijf biedt jouw de juiste begeleiding in je stage, bied kans op doorgroeimogelijkheden en een vaste baan binnen het bedrijf in een vast hecht team.
Wat ga je leren?
- Werkt in de bediening
- B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
- B1-K1-W10 Werkt met de kassa
- B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
- B1-K1-W3 Ontvangt gasten
- B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
- B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
- B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
- B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
- B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
- B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
- Bewaakt de voorraad
- B1-K2-W1 Controleert de voorraad
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
- B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
- Bestelt en beheert de voorraad
- P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
- P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
- P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
- Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
- P2-K2-W1 Verzamelt informatie
- P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
- P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
- P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers
Kenmerken
- Opleiden voor een mbo-certificaat
- Opleiden voor een Praktijkverklaring
- Met uitzicht op een vaste baan