Meewerkend horeca ondernemer

De Brabantse Aap De Brabantse Aap zoekt een gemotiveerde en gastvrije leerling die zichzelf wilt ontwikkelen!

Bij De Brabantse Aap in het centrum van Amsterdam hebben wij nog plek voor 1 leerling die zich wil ontwikkelen als volwaardig medewerker bediening! De Brabantse Aap is een begrip in Amsterdam; De serre in de winter en het grote terras in de zomer maken van ons aapje een geliefde hot spot aan ’t Spui om naar voorbijgangers te koekeloeren. Wij openen onze deuren om 11:00 uur. Dus naast onze bieren wordt er ook aardig wat koffie en gebak in alle soorten en maten geserveerd. We hebben tevens een mooie bierkaart, met onze huis gebrouwen bieren en een verrassende menukaart. Als student behoor je volledig tot ons team en wordt je opgeleid als volwaardig medewerker bar en/of bediening. Hierbij speelt initiatief en motivatie een belangrijke rol. Het team is goed op elkaar ingespeeld en bezit een mooie mix van karakters en persoonlijkheden. Dat geldt in zekere zin ook voor onze gasten. De Amsterdammers, studenten, burgers en buitenlui uit de provincie weten ons te vinden.

Naar wie zijn wij op zoek?

Binnen onze organisatie kun je goed uit de voeten wanneer je sociaal bent, een assertieve instelling hebt en intrinsieke motivatie hebt om het beste uit jezelf te halen. Uiteraard moet je gastvrij zijn en het gasten naar de zin willen maken. We zijn op zoek naar studenten die initiatief durven nemen, flexibel inzetbaar zijn en niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken. Uiteraard moet je sociaal zijn, communicatief vaardig en open staan voor feedback en ontwikkeling. Wij zijn een speciaal bierencafe en hebben een eigen brouwerij De Bekeerde Suster. Het is prettig wanneer je een bierliefhebber bent of interesse hebt om je kennis betreft (speciaal) bier te ontwikkelen. Binnen onze organisatie kun je met de juiste instelling doorgroeien en uiteindelijk een leidinggevende functie krijgen toegewezen.

Wat biedt het bedrijf?

Binnen ons team hebben we voldoende ervaring in huis om de student op een goede manier op te leiden. Ontwikkeling staat centraal en wanneer de stage met succes wordt doorlopen bieden we met alle plezier de student een vast contract aan. Verschillende cursussen (bieropleiding, koffiecursus, gastvrijheids training) worden gedurende het jaar aangeboden om de student en zijn naasten collega's uit te dagen. De student krijgt de mogelijkheid om voor of tijdens zijn dienst een maaltijd te nuttigen tegen een kleine vergoeding. Naast dat er natuurlijk hard gewerkt moet worden wordt er regelmatig een biertje na werktijd gedronken om de dag te bespreken en elkaar privé te leren kennen.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P3-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P3-K1-W10 Sluit het bedrijf af
  • P3-K1-W2 Ontvangt en informeert/adviseert de gast
  • P3-K1-W3 Neemt de bestelling op en serveert deze
  • P3-K1-W4 Maakt dranken serveergereed
  • P3-K1-W5 Bereidt gerechten
  • P3-K1-W6 Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast
  • P3-K1-W7 Creëert en bewaakt sfeer
  • P3-K1-W8 Neemt speciale arrangementen, partijen of bestellingen aan
  • P3-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf

lees verder