Gastronoom / sommelier

Graphite by Peter Gast Mystery... Speak Easy restaurant Graphite by Peter Gast te Amsterdam - Fine Dining

Ben jij een enthousiast mensen-mens met een bult energie die zijn/haar gasten bij een eerste blik 'leest'? Ben jij een kanjer in communiceren? Dan verwelkomen wij jou graag in ons team! Verbreed je kennis en kunde door onderdeel te worden van ons kleine, gepassioneerde team. Je zult verantwoordelijk zijn voor het ontvangen van onze gasten waarbij je je voornamelijk zult richten op het communicatieproces bij vanaf het eerste contact, bij arrivé, tijdens servies en bij depart. Je wordt onderdeel van een klein, enthousiast jong team en doe je overige voorkomende bedieningswerkzaamheden tijdens MEP en servies. Je krijgt de mogelijkheid je te specialiceren op het gebied van jouw interesse. Of dat nou is cocktails, wijn, kaas, koffie, thee of allemaal, it's up to you!

Naar wie zijn wij op zoek?

Je moet vooral jezelf kunnen en willen zijn. Geen overdreven houding op welk gebied dan ook. Je moet open staan voor ontwikkeling van jezelf, open staan om bij te leren. Daarnaast gevoel hebben voor gasten en hun wensen. Kennis en kunde van cocktails, wijn, kaas, etc etc is prettig maar zeker geen pré. Dat leer je bij ons vanzelf on-the-job. Wij zijn op zoek naar positieve, blije collega's die graag met ons willen leren, groeien en knallen!

Wat biedt het bedrijf?

Je bent werkzaam in een klein, betrokken, enthousiast team. Het restaurant heeft een "clubby", romantische setting,(de muziek hard, het licht zacht) met 9 tafels en gemiddeld 26 couverts per avond. Als het jou en ons bevalt, dan is er de mogelijkheid tot een vaste aanstelling, doorgroeimogelijkheden binnen onze horeca club.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P3-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P3-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P3-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P3-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P3-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P3-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • P3-K2-W3 Selecteert dranken
  • P3-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P3-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P3-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P3-K3-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P3-K3-W3 Stuurt medewerkers aan
  • P3-K3-W4 Voert intern formele gesprekken

lees verder