Gastronoom / sommelier

Hotel Twenty Seven Amsterdam Sommelier in opleiding, BBL en BOL stageplek

Ben jij een gepassioneerde wijnliefhebber en -kenner en wil jij deel uitmaken van een ongeëvenaarde gastronomische beleving, op het hoogste niveau? Wil je leren en samenwerken met de prijswinnende en beste kenners uit het vak, als ook een jong team dat de ambitie heeft aan de top van Nederland te staan? Dan zoeken wij jou! Je draait dagelijks mee in Restaurant Bougainville en zal je kneepjes van het vak op het hoogste niveau verder leren, te denken aan het voorbereiden van de avond, de perfecte wijn,-spijs combinaties, een passende wijn adviseren op de wensen van de gasten, uitleggen van wijnen die behoren tot het wijnarrangement. Daarnaast ben jij een gastheer/vrouw pur sang en wil jij elke dag weer de lat hoger leggen om meer te kunnen leren, verwachtingen te overtreffen en perfectie te bereiken. Je denkt graag outside the box en gaat zo innovatief en creatief te werk.

Naar wie zijn wij op zoek?

Hier herken jij jezelf in; - Werkervaring op hoog restaurant niveau; - Je hebt goede communicatieve vaardigheden en weet mooi te vertellen; - Daarnaast heb je als persoon oog voor detail en ben je gedreven, energiek, flexibel en punctueel;

Wat biedt het bedrijf?

Een stagevergoeding tussen € 500,- en € 600,- (bruto o.b.v. 38 uur, afhankelijk van opleidingsniveau en leerjaar); Leerling salaris zal neerkomen op het minimumloon afhankelijk van leeftijd. • Dinner wordt voor je verzorgd; • Een uitdagende en afwisselende stage waar je veel kunt leren; • Een goede werksfeer met fijne collega’s; • Leren van de besten in hun beroep! Wil je ervaring op doen in een inspirerende werkomgeving en locatie, de vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en werken in een jong en energiek team? De ruim 80 enthousiaste collega’s staan klaar om je een warm welkom te geven! Ben jij díe extra ster in het team van Hotel TwentySeven? Stuur dan je motivatiebrief en cv naar career@hoteltwentyseven.com. Je kunt je reactie richten aan Ronald Opten (Maître d’Sommelier). Wie weet tot snel!

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P3-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P3-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P3-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P3-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P3-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P3-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • P3-K2-W3 Selecteert dranken
  • P3-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P3-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P3-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P3-K3-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P3-K3-W3 Stuurt medewerkers aan
  • P3-K3-W4 Voert intern formele gesprekken

Video Link

lees verder