Kok

Hotel Jakarta Leerling kok

Hoi, ik ben Diego en ik ben sinds september bbl leerling kok in Café Jakarta in Amsterdam. En veel heb ik zeker al geleerd in Café Jakarta. Het was in het begin best wel moeilijk, want normale witte rijst koken kon ik volgens mijn Indonesische keuken collega’s niet en wist ik veel dat een saté maar 35 gram hoeft te wegen in plaats van 180 gram. Maar door veel hulp en de kansen om de Indonesische keuken te leren kennen maak ik sinds kort thuis ook mijn eigen rendang en nasi kuning. Indonesisch koken is echt in alles anders dan Europees, maar juist doordat ik met onze Franse chef en Javaanse sous-chef twee verschillende stijlen leer kennen en proeven kan ik hier zoveel leren. Het is wel hard werken en ik moet elke dag op mijn best zijn, maar er zijn bijna geen restaurants waar je zoveel recepten, smaken en ingrediënten leert kennen als Café Jakarta! Oftewel, een superleuk stage, waar je heel veel leert als kok!

Naar wie zijn wij op zoek?

- Je bent leergierig, enthousiast en durft te vragen! - Je vindt het net als ik leuk om veel afwisseling in taken te hebben. - Kwaliteit is ons toverwoord. - 1 dag ga je naar school en 4 dagen ben je inzetbaar bij Hotel Jakarta. 1 van die 4 dagen zal een weekenddag zijn.

Wat biedt het bedrijf?

- Groeikracht: Als stagiair krijg je bij ons de kans om waardevolle ervaring op te doen en je vaardigheden verder te ontwikkelen. Wij hechten veel waarde aan het opleiden van studenten. Bij wederzijdse tevredenheid, zullen we bespreken welke mogelijkheden er zijn om na je stage bij ons te blijven werken. - 30/30 Member: Naast het salaris, biedt WestCord Hotels nog meer toffe dingen aan voor alle members, zoals: €30,- per overnachting in onze hotels// 30% korting op WestCord producten // reiskostenvergoeding // interne trainingen van onze eigen Hospitality trainster // een medewerkers bonus wanneer jij een nieuwe collega aandraagt // ieder jaar een groot personeelsfeest op een toffe locatie. - Dagelijks een gezamenlijke lunch en diner, lekkere koffie en veel fruit. Een goed moment om bij te praten met je collega’s. - Duurzame bedrijfskleding verstrekt door de werkgever, ontworpen door het fashionlabel By Rockland | HACKED by.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit

lees verder