Manager / ondernemer horeca

Jan Luyken Hotel Amsterdam Stagiair(e) Front Office Jan Luyken Hotel Amsterdam

Je bent hét aanspreekpunt voor onze gasten en voorziet ze van alle info die ze nodig hebben. Je helpt gasten bij inchecken, vertelt welke highlights ze echt niet mogen overslaan. Tussendoor krijg je een telefoontje van een gast die een kamer wil reserveren voor volgende week. Geen probleem, jij regelt het! Je ziet dat de volgende gasten klaarstaan om uit te checken, dus je vangt ze meteen op. Je vraagt hoe het verblijf was en neemt koffers aan, zodat ze nog even lekker de stad in kunnen. “Wat is het toch heerlijk om allround bezig te zijn,” zei je vanochtend weer hardop toen je even bijsprong met het gereedmaken van de kamers. Je ontdekte meteen mooi nog verbeterpunten die je gelijk met je collega’s hebt besproken. Wanneer de laatste gasten de lobby verlaten zie je dat je collega het druk heeft bij het ontbijt; je aarzelt geen moment en springt bij. Je helpt nog even met het serveren van een lekkere koffie, maakt de tafels schoon en zorgt ervoor dat de ruimte er weer piekfijn bijstaat.

Naar wie zijn wij op zoek?

- Je bent vlot in de omgang en je hebt een vriendelijke, gastvrije instelling; - Je bent representatief en beschikt over goede contactuele vaardigheden; - Je werkt graag in teamverband maar kunt ook zelfstandig uit de voeten; - Je bent flexibel en initiatiefrijk; - Je bent een echte aanpakker, leergierig en enthousiast voor het vak; - Je doet de Middelbare Hotelschool of volgt een vergelijkbare opleiding; - Eventuele kennis van Mews is een pluspunt; - Je woont in de regio Amsterdam; - Je hebt kennis van Outlook en Microsoft Office; - Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels. Spreek je ook nog (een beetje) Frans, Duits of Spaans? Dan zijn wij daar heel blij mee!

Wat biedt het bedrijf?

- Alle ruimte om creativiteit, inzet, verantwoordelijkheidsgevoel, inzet en eigen initiatief te laten zien; - Een dynamische, prettige en collegiale werkomgeving; - Afwisselende en leerzame stage; - Korting op overnachtingen binnen de hotels van de Eden hotelgroep. De stageplaats is voor minimaal 4 maanden. Starten kan het gehele jaar door.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

lees verder