Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Restaurant Hemelse Modder Leerling bediening

Onze gastheren en gastvrouwen verstaan hun vak goed en weten zowel onze buitenlandse gasten als onze buurtgenoten in een gemoedelijke sfeer te ontvangen. Ze serveren met genoegen de mooi opgemaakte borden uit de keuken en weten alles van de gerechten uit de keuken en van de, voornamelijk biologische, wijnen die we schenken. Het team zet zich graag in om alles vloeiend te laten verlopen. Het plezier van een goed geslaagde avond, voor iedereen aan tafel, staat centraal. Onze medewerkers maken samen restaurant Hemelse Modder tot wat het is. Je reageert op vragen en wensen van de gast en je zorgt dat de gast zich welkom voelt. Je bent verantwoordelijk voor het serveren van dranken en gerechten, neemt bestellingen op, neemt reserveringen aan en rekent af met gasten. Als de gast erom vraagt dan adviseer je bij gerecht- en wijnkeuze. Je houdt het restaurant netjes en schoon en je bergt materialen correct op.

Naar wie zijn wij op zoek?

We zijn opzoek naar iemand die gastvrijheid belangrijk vindt en bereid is om veel te leren! Je bent flexibel inzetbaar (weekend en feestdagen), je vindt het leuk om jezelf uit te dagen en kan goed presteren onder druk. Voor een goede communicatie met je collega’s is beheersing van de Nederlandse taal belangrijk. Je hebt oog voor details en bent representatief in de lijn van Hemelse Modder.

Wat biedt het bedrijf?

Je krijgt een leerling contract volgens de horeca cao en je deelt mee in de fooi. Voordat de gasten binnenkomen eet je gemeenschappelijk met je collega's de personeelsmaaltijd. Je werkt samen met een leuk en collegiaal team die het leuk vind om zijn kennis en ervaring te delen.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring

lees verder