Restaurant Lastage Leer het vak in een ons knusse grachtenpandje: loop stage bij Restaurant Lastage
Kies zelf op welk gebied je je nog wilt verdiepen. Maak je gebruik van het feit dat Elise docent aan de vinologenacademie is om je wijnkennis een boost te geven? Of wil je liever meer leren over wat er komt kijken bij de (financiele) administratie van een restaurant? Er is de ruimte om zelf aan te geven waar je meer over wilt leren, terwijl je mee draait in ons kleine hechte team.
Naar wie zijn wij op zoek?
In ons kleine team is er veel ruimte voor eigen initiatief, we verwachten dan ook van je dat je geinteresseerd bent in producten en bedrijfsvoering. Lekker meedoen en veel leren!
Wat biedt het bedrijf?
Gelegen in een knus grachtenpandje in het historische hart van Amsterdam, biedt Restaurant Lastage een intieme en culinaire ervaring. Op slechts vijf minuten lopen van het Centraal Station ontvangen wij onze gasten in een warme, persoonlijke sfeer. Onder leiding van chef-kok Rogier van Dam combineren we de klassieke Franse keuken met eigentijdse invloeden, bereid met dagverse ingrediënten en geserveerd met zorgvuldig geselecteerde Europese wijnen. Bij Lastage werken we met een klein, hecht team, dagelijks staan er drie medewerkers in de keuken en drie in de bediening. Samen creëren we een ontspannen, maar professionele sfeer waarin zowel gasten als medewerkers zich thuis voelen. Als leerbedrijf bieden we een inspirerende omgeving voor leerlingen om zich te ontwikkelen. De Europese wijnkaart van Lastage wordt samengesteld door Elise Moeskops, mede-eigenaar en docent aan de Vinologenacademie, wijnkennis wordt toegankelijk en met enthousiasme overgebracht.
Wat ga je leren?
- Onderneemt
- B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
- B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
- B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
- B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
- B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
- B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
- B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
- B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
- B1-K2-W3 Begroot financiën
- B1-K2-W4 Bewaakt financiën
- B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
- B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
- Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
- P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
- P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
- P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
- P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
- P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
- Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
- P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
- P2-K2-W2 Checkt de gast in
- P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
- P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
- P2-K2-W5 Checkt de gast uit
- P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
- P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten