Leidinggevende bediening

Sofitel Legend the Grand Amsterdam F&B Management Stage

cSamen met de F&B manager zorg je ervoor dat alle F&B outlets in het hotel soepel draaien! Tijdens deze stage maak je kennis met verschillende aspecten van de F&B afdelingen, zoals administratie, marketing, planning en klachtenafhandeling. Je bent verantwoordelijk voor het beheren van onze online reserveringssystemen en de bijbehorende correspondentie. Je werkt nauw samen met verschillende afdelingen en hun managers. Je bent nauw betrokken bij de organisatie van evenementen en het uitvoeren van diverse promotionele activiteiten. Samen met het F&B kantoor team bied je operationele ondersteuning aan de teams van het fine dining restaurant Bridges, Garden Bistro Oriole en de banqueting afdeling.

Naar wie zijn wij op zoek?

Je volgt een MBO 4 of bachelor opleiding in de richting van Hospitality Management Je beheerst zowel schriftelijk als mondeling vloeiend Nederlands en Engels op zakelijk niveau Je hebt een grote interesse in de wereld van luxe hotels en een passie voor F&B

Wat biedt het bedrijf?

Ons team is jong en vol passie en motivatie. The Grand hecht veel waarde aan persoonlijke en professionele groei, daarom hebben wij een fulltime trainingsmanager die bijdraagt aan jouw ontwikkeling. Niet alleen tijdens, maar ook na je stage, zien wij mogelijkheden en carrièrekansen. Je hebt ook de mogelijkheid om verschillende cross-trainings in diverse afdelingen te volgen om je hotelkennis te verbreden. De stagevergoeding is €600 bruto per maand, gebaseerd op een 38-urige werkweek. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om reiskostenvergoeding te ontvangen. Elke dag kun je genieten van een gratis maaltijd in onze personeelskantine. Ga je graag uit eten? Goed nieuws! Je krijgt tot 50% korting op eten en drinken in restaurants in 4- en 5 sterren hotels in Amsterdam.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P4-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P4-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P4-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P4-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P4-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P4-K2-W2 Stelt de menukaart op
  • P4-K2-W3 Selecteert dranken
  • P4-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P4-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P4-K3-W1 Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
  • P4-K3-W2 Maakt een operationeel plan
  • P4-K3-W3 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P4-K3-W4 Begroot financiën
  • P4-K3-W5 Bewaakt financiën
  • P4-K3-W6 Stuurt medewerkers aan
  • P4-K3-W7 Voert intern formele gesprekken

lees verder