De Hertog Jan Proeverij Zelfstandig werkend kok (niveau 2 - leerjaar 2 of niveau 3 - leerjaar 1)
Dagelijks bereiden wij bourgondische lunch-, diner- en borrelgerechten. Ook verzorgen wij regelmatig een barbecue of buffet voor grotere groepen. Alles komt bij ons aan bod; van het maken van de MEP, het voorbereiden en bereiden van koude en warme gerechten tot aan barbecueën voor een gezelschap tot wel 100 personen. Het creatieve proces mag ook op gang komen, want we hebben diverse thema-avonden waarbij er leuke gerechten uit de koker mogen komen.
Naar wie zijn wij op zoek?
Als je tot in je dikke teen gemotiveerd bent, dan gaan wij graag met je aan de slag. We leren je graag de kneepjes van het vak en laten je graag zien hoe wij bourgondisch koken met bier. Daarnaast leren we je hoe je op een efficiënte en gezellige manier onze gasten van een heerlijke maaltijd kunt voorzien.
Wat biedt het bedrijf?
Je komt te werken in een gezellig team van 4 vaste koks, 4 vaste mensen in de bediening, aangevuld met een kleine 20 ambulante medewerkers. Gastvrijheid staat bij ons bovenaan op de lijst. We willen het elke gast naar de zin maken. Een babbeltje hier en daar is ons niet vreemd en mensen zien we met regelmaat terug komen.
Wat ga je leren?
- Bereidt gerechten
- B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
- B1-K1-W2 Maakt mise en place
- B1-K1-W3 Past recepten aan
- B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
- B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
- B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
- B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
- Beheert keukenvoorraden
- B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
- B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
- B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
- Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
- P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
- P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
- P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
- P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
- P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers
Kenmerken
- Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
- Met uitzicht op een vaste baan