Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

De Bonte Wever Kom de basis van het horeca vak leren in de Bonte Wever.

Meewerken in Buffetrestaurant Flinck en hotellobby. Onder leiding van een medewerker ga je leren hoe je contact maakt met gasten, schenken van diverse dranken warm en koud. Je leert wat er allemaal nodig is om de gasten een leuke dag te bieden. Je maakt kennis met een uniek concept in Nederland: All inclusive. Hierbij leer je in een veilige omgeving je vakkennis toe te passen en nog meer te leren over het mooie vak horeca. Daarnaast kan je bij de Bonte Wever nog werken met evenementen wat het werk zeer gevarieerd maakt. De Bonte wever kan jou blijven uitdagen omdat er vele diverse afdelingen zijn.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student is leergierig en gemotiveerd om een goede gastheer/gastvrouw te worden. Je bent flexibel met en bent bereid om wisselende dienst tijden te draaien zowel dag als avond diensten. Hierdoor zal je leren dat elk dagdeel anders is qua werk en sfeer. Je bent als toekomstig horecamedewerker representatief voor het bedrijf. Vanaf je eerste stagedag ben je namelijk 1 van ons team. We verwachten dat je bij ons komt als je vragen hebt, daarvoor heb je een leermeester. Je bent nooit eindverantwoordelijk.

Wat biedt het bedrijf?

Het leerbedrijf biedt jou de kans om je te bewijzen in het grote bedrijf. We bieden een leuk horecateam met vele collega's. Goede stagiaires maken bij ons altijd kans om langer te blijven. Na je stage kan je ook gratis sporten en zwemmen bij de Bonte wever.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder