Brasserie De Berk -
De student zal alle kanten van het bedieningsvak ervaren, te beginnen met het serveren van eten en drinken en alles wat daarbij komt kijken. Als wijkloper zal je functioneren als gastheer/vrouw en ben je verantwoordelijk voor jouw wijk, maar je leert ook om goed te communiceren met de leidinggevende en de front-office. Aan de desk (front-office) ontvang en placeer je de gasten en ben je het visite kaartje van onze Brasserie. Ook de telefoon is hier een belangrijk onderdeel.
Naar wie zijn wij op zoek?
Als student beschik je vooral over een goede dosis enthousiasme en gastvrijheid. Verder vragen wij om flexibiliteit en een open vizier.
Wat biedt het bedrijf?
Brasserie de Berk is een vrij grote brasserie midden in het bos en aan het strand. Wij serveren een zeer uitgebreide kaart met voor ieder wat wils. Van een kopje koffie met gebak tot een fles Champagne met oesters! Wij hebben een gevarieerd en gezellig team, waarin iedereen een spil in het bedrijf is. Wij hebben verschillende doorgroeimogelijkheden en er is zeker kans op een vaste aanstelling. Als secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij personeelskorting, ook weekenddagen vrij én in overleg studiekostenvergoeding en stagevergoeding.
Wat ga je leren?
- Werkt in de bediening
- B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
- B1-K1-W10 Werkt met de kassa
- B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
- B1-K1-W3 Ontvangt gasten
- B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
- B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
- B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
- B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
- B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
- B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
- Bewaakt de voorraad
- B1-K2-W1 Controleert de voorraad
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
- B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
- Bestelt en beheert de voorraad
- P4-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
- P4-K1-W2 Bestelt de voorraad
- P4-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
- P4-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
- Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
- P4-K2-W1 Verzamelt informatie
- P4-K2-W2 Stelt de menukaart op
- P4-K2-W3 Selecteert dranken
- P4-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
- P4-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P4-K3-W1 Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
- P4-K3-W2 Maakt een operationeel plan
- P4-K3-W3 Plant en verdeelt de werkzaamheden
- P4-K3-W4 Begroot financiën
- P4-K3-W5 Bewaakt financiën
- P4-K3-W6 Stuurt medewerkers aan
- P4-K3-W7 Voert intern formele gesprekken