Gastronoom / sommelier

Aards Eetbar & Wijnwinkel Houd jij van wijn? wij ook! wordt jij onze nieuwe sommelier?

‘Aards is woensdag t/m zondag van 10:00u tot 00:00u geopend zodat lunch, borrel en diner geleidelijk in elkaar over lopen. Hier kan worden genoten van wereldse wijnen, lokale bieren en dagverse producten die worden gebruikt voor verrassende kleine gerechten. Een heerlijk gezellige dorpse gelegenheid, waar men ‘s-ochtends een lekker kopje koffie kan drinken, ‘s-middags al stevig aan de borrel kan en uiteraard ’s-avonds lekker een hapje kan komen eten. Mooie gerechten, in een wat kleiner formaat zodat men onder het genot van een passend glas, de hele kaart lekker kan uitproberen. Als leerling sommelier bij Aards Eetbar & Wijnwinkel en Café Mout krijg je de kans om diepgaande kennis en ervaring op te doen op het gebied van wijn. Je zult betrokken zijn bij de selectie, inkoop en presentatie van wijnen, en je leert hoe je wijnen het beste kunt combineren met onze gerechten. Daarnaast begeleid je gasten in hun wijnkeuze, geef je advies en verzorg je wijnproeverijen en evenementen. Je wer

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde en leergierige leerling sommelier met een sterke interesse in wijn en gastronomie. Je hebt een basiskennis van wijn, bent bereid om te leren en te groeien in je rol, en je hebt een klantgerichte instelling. Je bent communicatief vaardig, hebt oog voor detail en kunt goed samenwerken in een team. Enthousiasme, nieuwsgierigheid en een proactieve houding zijn essentieel.

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden een unieke kans om jezelf te ontwikkelen tot een deskundige sommelier in een inspirerende en dynamische werkomgeving. Je krijgt de mogelijkheid om te werken met een uitgebreide en zorgvuldig samengestelde wijncollectie en je vaardigheden te ontwikkelen onder begeleiding van ervaren professionals. Daarnaast bieden wij: Opleidingsmogelijkheden: Cursussen en trainingen om je wijnkennis en sommelier vaardigheden te verdiepen. Doorgroeimogelijkheden: Kansen om je carrière binnen onze organisatie te ontwikkelen en door te groeien. Flexibele werktijden: Een goede balans tussen werk en privé. Gezellige werksfeer: Werken in een informele en collegiale omgeving waar teamwork centraal staat. Creatieve vrijheid: Ruimte om je eigen ideeën en suggesties voor wijnkeuzes en combinaties in te brengen.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P3-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P3-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P3-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P3-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P3-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P3-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • P3-K2-W3 Selecteert dranken
  • P3-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P3-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P3-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P3-K3-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P3-K3-W3 Stuurt medewerkers aan
  • P3-K3-W4 Voert intern formele gesprekken

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Met uitzicht op een vaste baan
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring

lees verder