Restaurant Bastille
De gastronoom sommelier is binnen het horecabedrijf de specialist op het gebied van dranken, wijnen, spijzen, smaakcombinaties en keukentechnieken. ook voert hij basiswerkzaamheden in de bediening uit. Op basis van specialistische gastronomische kennis is hij in staat om gasten passende adviezen te geven voor het combineren van dranken en gerechten. Die kennis houdt hij bij door vakliteratuur te lezen en regelmatig proeverijen en beurzen te bezoeken. Verder bewaakt hij het sociaal-hygiënisch beleid en beschikt hij over de aansturingsvaardigheden om het team op de werkvloer zo optimaal en persoonsgericht te begeleiden. Hij levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept door voorstellen te doen voor aanpassingen van communicatie-uitingen, interieur, exterieur, assortiment, prijssteling, vorm van dienstverlening, serviceniveau en de invulling van after-sales.
Naar wie zijn wij op zoek?
Werkt in de bediening • Adviseert gasten en neemt de bestelling op • Creëert en onderhoudt de sfeer • Maakt dranken serveergereed • Neemt reserveringen aan • Ontvangt gasten • Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid • Serveert de bestelling en ruimt af • Voert afrondende werkzaamheden uit • Voert voorbereidende werkzaamheden uit • Werkt met de kassa Bewaakt de voorraad • Controleert de voorraad • Ontvangt en controleert de bestelling • Pakt de bestelling uit en slaat deze op Bestelt en beheert de voorraad • Beheert de opslag van de voorraad • Bestelt de voorraad • Reclameert foute levering bij de leverancier • Vraagt offertes op en selecteert leveranciers Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart • Doet voorstellen voor de menukaart • Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze • Selecteert dranken • Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen • Verzamelt informatie
Wat biedt het bedrijf?
Wij zijn een klein bedrijf waar de eigenaren iedere dag zelf meewerken. Hierdoor kan je veel leren en is er iedere dag 1:1 begeleiding.
Wat ga je leren?
- Werkt in de bediening
- B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
- B1-K1-W10 Werkt met de kassa
- B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
- B1-K1-W3 Ontvangt gasten
- B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
- B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
- B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
- B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
- B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
- B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
- Bewaakt de voorraad
- B1-K2-W1 Controleert de voorraad
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
- B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
- Bestelt en beheert de voorraad
- P3-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
- P3-K1-W2 Bestelt de voorraad
- P3-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
- P3-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
- Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
- P3-K2-W1 Verzamelt informatie
- P3-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
- P3-K2-W3 Selecteert dranken
- P3-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
- P3-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P3-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
- P3-K3-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
- P3-K3-W3 Stuurt medewerkers aan
- P3-K3-W4 Voert intern formele gesprekken
Kenmerken
- Met uitzicht op een vaste baan
- Mogelijkheden voor begeleiding op maat